ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ελληνες στο Ντουμπάι έστησαν θεατρική σκηνή και… σαρώνουν! (φωτό)

Ελληνες στο Ντουμπάι έστησαν θεατρική σκηνή και… σαρώνουν! (φωτό)

«Το Θέατρο και γενικότερα η τέχνη, έχει την μαγική ικανότητα να γίνεται το νήμα το οποίο μας συνδέει και μας επιτρέπει να διατηρούμε την πολιτιστική μας ταυτότητα ενώ παράλληλα να ψυχαγωγούμε και να προβάλλουμε την ελληνική μας κουλτούρα», εξηγεί η Κουμούτσου.

Στη «Νέα Υόρκη της Ανατολής», όπως ονομάζεται το Ντουμπάι, ζουν σήμερα και εργάζονται πολλοί Έλληνες με δύσκολες, όπως ομολογούν, συνθήκες αλλά παχυλούς μισθούς. Η ομάδα «Scenes και Skenes», αποτελεί διέξοδο και ψυχαγωγία, τόσο για τους Έλληνες της πόλης, όσο και για τους Άραβες που παρακολουθούν τις παραστάσεις τους. 

Η ομάδα απαριθμεί δέκα ερασιτέχνες ηθοποιούς oι οποίοι αφιερώνουν προσωπικό τους χρόνο και δουλεύοντας με επαγγελματικά κριτήρια, έχουν σαν στόχο την ψυχική εκτόνωση και έκφραση καθώς και τη δημιουργία ενός άρτιου και ποιοτικού καλλιτεχνικού αποτελέσματος για την ελληνική κοινότητα στα Εμιράτα και την ευρύτερη περιοχή.

Συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι είναι εξωτερικοί συνεργάτες διάφορων ειδικοτήτων, παραγωγός, ενδυματολόγος, σκηνογράφος, graphic designer, φωτογράφος, που με την πολύτιμη βοήθεια τους, συνεισφέρουν καταλυτικά στην επίτευξη των στόχων της ομάδας.

Χαμόγελα και αισιοδοξία για το  Emfasis Foundation

Επιπλέον, ολα τα μέλη, μπροστά και πίσω από τη σκηνή, έχουν την επιθυμία μέσα από όλη αυτή τη δημιουργική διαδικασία να καταφέρουν να δώσουν έστω και ένα μικρό χαμόγελο σε συνανθρώπους μας που πραγματικά το χρειάζονται, ενισχύοντας την μη κερδοσκοπική οργάνωση Emfasis Foundation. Η οργάνωση αυτή είναι πνευματικό δημιούργημα μιας ομάδας Ελλήνων του εξωτερικού, γεννήθηκε για να δώσει άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις σε καυτά κοινωνικά φαινόμενα όπως άστεγοι, έλλειψη ιατρικής ασφάλισης, επιβίωση μονογονεϊκών οικογενειών και κατάριψη του φαινομένου εργαζόμενων παιδιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πρώτο θεατρικό εγχείρημα της «Scenes και Skenes» αυτή τη σαιζόν πραγματοποιήθηκε στις 7 Νοεμβρίου στο Ντουμπάι στο θέατρο Ductac, με την  κωμωδία των Ρήγα Αποστόλου, «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή». Αυτή την εποχή βρίσκονται σε πρόβες για την επόμενη τους παράσταση. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.