ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ερωτηματικά για την απόφαση της «πόρτας» στο BBC από το ΚΑΣ και το «ναι» σε Β. Κωστέτσο

Ερωτηματικά για την απόφαση της «πόρτας» στο BBC από το ΚΑΣ και το «ναι» σε Β. Κωστέτσο

Ερωτηματικά προκαλεί η στάση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) καθώς δεν χορηγεί άδεια κινηματογράφησης στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου στο βρετανικό BBC αλλά παραχωρεί στον σχεδιαστή Βασίλειο Κωστέτσο την πλατεία μπροστά από το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, προκειμένου να πραγματοποιήσει αύριο, Σάββατο, επίδειξη μόδας.

Η απόφαση του ΚΑΣ της περασμένης Τρίτης, 27 Μαρτίου, περί μη χορήγησης άδειας στην εταιρεία παραγωγής του ντοκιμαντέρ «The Little Drummer Girl», στο πλαίσιο γυρισμάτων της τηλεοπτικής σειράς μικρής διάρκειας του BBC, προκαλεί έντονες αντιδράσεις.

Η αρνητική γνωμοδότηση του ΚΑΣ για την παραχώρηση του αρχαιολογικού χώρου στις 12 Απριλίου στηρίχτηκε στην άποψη ότι τα γυρίσματα θα δυσχέραιναν υπέρμετρα την λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου σε περίοδο αιχμής με τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσο, αλλά και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου να εκφράζουν δημόσια τη δυσαρέσκειά τους για την συγκεκριμένη απόφαση.

Πριν από μερικές ώρες, όμως, αναρτήθηκε στην “Διαύγεια” η απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου, με την οποία εγκρίνεται το αίτημα “της εταιρείας ‘ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΩΣΤΕΤΣΟΣ ΕΠΕ’, α) για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης της πλατείας έμπροσθεν του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού και της κλίμακας ανόδου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί επίδειξη μόδας στις 31 Μαρτίου 2018 και β) για την φωτογράφηση και κινηματογράφηση της εν λόγω εκδήλωσης”.

Όπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση, ύστερα από την ομόφωνη γνωμοδότηση του ΚΑΣ προ δεκαπενθημέρου, “όλες οι υποδομές που θα χρησιμοποιηθούν να είναι ελαφρές, αυτομεταφερόμενες και να μην εδράζονται με κανενός είδους στήριξη τόσο στην πλακόστρωση της πλατείας όσο και στην περιοχή της κλίμακας”. Μάλιστα, θα πρέπει να “δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην υποστούν φθορές τα χαμηλά κατάλοιπα του υποσκηνίου στο βόρειο τμήμα της πλατείας”.

Όσον αφορά στον ακριβή χώρο που θα στηθεί η πασαρέλα, αλλά και τα καμαρίνια των μοντέλων, στην υπουργική απόφαση προβλέπεται ότι θα πρέπει “να τοποθετηθεί διακριτικό υλικό σήμανσης της εκδήλωσης στην εκκίνηση της κλίμακας και στο δυτικό πέρας της πλατείας, χωρίς την αναγραφή άλλων διαφημιστικών επωνυμιών, ενώ η περιοχή να οριοθετηθεί προσωρινά (έναρξη κλίμακας από τον αρχαιολογικό πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και δυτική απόληξη πλατώματος) για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή της εκδήλωσης με φορητή περισχοίνιση ελαφρού και διακριτικού τύπου. Το αυτοστήρικτο πάνελ με το λογότυπο της διοργάνωσης να μην ξεπερνά τα 1,80μ. ύψος”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.