Φάρσα ο εντοπισμός κλεμμένου πίνακα του Πικάσο (φωτο)

Φάρσα ο εντοπισμός κλεμμένου πίνακα του Πικάσο (φωτο)

Ο πίνακας «Κεφάλι Αρλεκίνου» του Πικάσο βρισκόταν μεταξύ επτά έργων τέχνης που είχαν κλαπεί από το μουσείο Kunsthal του Ρότερνταμ στη «ληστεία του αιώνα»

Θύμα φάρσας δύο Βέλγων σκηνοθετών παραδέχθηκε χθες ότι έπεσε μια Ολλανδή συγγραφέας, η οποία πίστεψε ότι βρήκε στη Ρουμανία έναν πίνακα του Πικάσο, ο οποίος είχε κλαπεί το 2012 από μουσείο της Ολλανδίας, μετέδωσε χθες το βράδυ το ολλανδικό δημόσιο δίκτυο NOS.

Ο πίνακας «Κεφάλι Αρλεκίνου» του Πικάσο βρισκόταν μεταξύ επτά έργων τέχνης που είχαν κλαπεί πριν από περισσότερα από έξι χρόνια από το μουσείο Kunsthal του Ρότερνταμ σε μια από τις μεγαλύτερες ληστείες που έχουν γίνει ποτέ στον κόσμο της τέχνης, τη «ληστεία του αιώνα» όπως είχε χαρακτηριστεί από τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Μεταξύ των έργων αυτών τέχνης συνολικής αξίας περίπου 18 εκατομμυρίων ευρώ, που κλάπηκαν τότε μέσα σε τρία λεπτά, βρίσκονται επίσης δύο Μονέ, ένας Γκογκέν και ένας Ματίς.

Τέσσερις Ρουμάνοι φυλακίστηκαν για την ληστεία αυτή, αλλά τα έργα που εκλάπησαν δεν βρέθηκαν ποτέ.

Η Μίρα Φετίκου, Oλλανδή συγγραφέας ρουμανικής καταγωγής, η οποία έχει γράψει ένα βιβλίο για την ληστεία αυτή, ήλπιζε ότι βρήκε τον Πικάσο που είχε κλαπεί όταν έλαβε ένα ανώνυμο μήνυμα πριν από περίπου 10 μέρες.

Το μήνυμα αυτό έλεγε ότι ο πίνακας βρισκόταν θαμμένος σε ένα δάσος στην ανατολική Ρουμανία, όπου και αυτή μετέβη το Σάββατο.

Ωστόσο χθες, Κυριακή, το βράδυ η συγγραφέας εξήγησε μιλώντας στην ολλανδική τηλεόραση ότι έπεσε θύμα ενός καλλιτεχνικού σχεδίου δύο Βέλγων σκηνοθετών από την Αμβέρσα.

Σύμφωνα με το NOS, η συγγραφέας δήλωσε ότι έλαβε ένα e-mail από αυτό το καλλιτεχνικό δίδυμο, στο οποίο της εξηγούσε ότι το μυστηριώδες μήνυμα, που είχε λάβει προηγουμένως, εντασσόταν στο πλαίσιο ενός καλλιτεχνικού τους σχεδίου, το οποίο ήταν αφιερωμένο στον Ολλανδό ζωγράφο Γκέερτ Γιαν Γιάνσεν, οι πλαστοί πίνακες του οποίου με την υπογραφή μεγάλων καλλιτεχνών είχαν γεμίσει τις συλλογές της Ευρώπης και είχαν φτάσει και πέραν αυτής τη δεκαετία του 1990.

Οι δύο καλλιτέχνες δήλωσαν ότι έκαναν την φάρσα αυτή στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού τους σχεδίου με θέμα την αξία της αλήθειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.