ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Στο «σφυρί» βραβεία Όσκαρ – Δόθηκαν τρελά ποσά σε σπάνια δημοπρασία

Στο «σφυρί» βραβεία Όσκαρ – Δόθηκαν τρελά ποσά σε σπάνια δημοπρασία

Αν και οι δημοπρασίες βραβείων Όσκαρ είναι πολύ σπάνιες καθώς η Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών πιστεύει ότι πρέπει να κερδίζονται και να μην αγοράζονται, ένα αγαλματίδιο Όσκαρ πουλήθηκε περίπου 500.000 δολάρια!

Στη σπάνια δημοπρασία που διοργανώθηκε στο Λος Άντζελες ένα άλλο αγαλματίδιο πουλήθηκε στα 200.000 δολάρια.


Το βραβείο Καλύτερης Ταινίας που απέσπασε το «Συμφωνία Κυριών» (Gentleman’s Agreement) το 1947, με πρωταγωνιστή τον Γκρέγκορι Πεκ σε σκηνοθεσία Ελία Καζάν, ένα φιλμ που ασκεί κριτική στις προκαταλήψεις της αμερικανικής κοινωνίας και τον αντισημιτισμό, πωλήθηκε 492.000 δολάρια.

Το αγαλματίδιο για την Καλύτερη Ταινία του 1935 -το φιλμ «Ανταρσία του Μπάουντι» (Mutiny on the Bounty), πωλήθηκε 240.000 δολάρια.
Και τα δύο δεν μπόρεσαν να φθάσουν το αστρονομικό ποσό που δόθηκε για το αρχειακό υλικό των σχεδίων σεναρίου από την ανάπτυξη της ταινίας «The Wizard of Oz» (Ο Μάγος του Όζ), που πωλήθηκε 1,2 εκατομμύρια δολάρια. Τέσσερις εκδοχές του Νόελ Λάνγκλεϊ -βασικός σεναριογράφος και ο άνθρωπος που έκανε τη διασκευή του βιβλίου Λ. Φρανκ Μπάουμ, καθώς και μία που γράφτηκε από τη Φλόρενς Ράιερσον και τον Έντγκαρ Άλαν Γουλφ πωλήθηκαν μαζί φωτογραφίες των ειδικών εφέ της ταινίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Οίκος δημοπρασιών «Profiles in History» ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μετά από τη διάρκειας τεσσάρων ημερών υποβολή προσφορών για αναμνηστικά του Χόλυγουντ, τα οποία πωλήθηκαν έναντι 8 εκατομμυρίων δολαρίων.
Άλλα αντικείμενα που πωλήθηκαν ήταν ένα κράνος μαχητών TIE από το πρώτο «Star Wars» που αγοράστηκε 240.000 δολάρια, ένα Phaser πιστόλι από την πρώτη τηλεοπτική σειρά «Star Trek» που πωλήθηκε έναντι 192.000 δολαρίων, ένα hover board Marty McFly από την ταινία «Back to the Future II» -που πωλήθηκε 102.000 δολάρια- και ένα χρυσό εισιτήριο από την ταινία «Willy Wonka & το εργοστάσιο σοκολάτας», το οποίο πωλήθηκε 48.000 δολάρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.