Η αθέατη πλευρά των Μουσείων και η συντήρηση μίας άγνωστης Αφροδίτης

Η αθέατη πλευρά των Μουσείων και η συντήρηση μίας άγνωστης Αφροδίτης

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συνεχίζει τη δράση «Ανοιχτό Μουσείο» από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο του 2019, με έναν δεύτερο κύκλο θεματικών παρουσιάσεων που αποκαλύπτουν στους επισκέπτες τις αθέατες πλευρές του Μουσείου.

Η δράση έχει στόχο να γνωρίσει στο ευρύ κοινό τις πολύπλευρες εργασίες που διενεργούνται για την έρευνα, τη συντήρηση και την ανάδειξη των αρχαιοτήτων.

Οι παρουσιάσεις, με διάρκεια από μισή έως μία ώρα, περιλαμβάνουν επιτόπια παρατήρηση των εκθεμάτων και παρουσίαση με powerpoint. Μέσα από την προσωπική επαφή με το εξειδικευμένο προσωπικό του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικές πτυχές της επιστημονικής του δραστηριότητας.

Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν δύο παρουσιάσεις (στις 12.00 και στις 12:45) της πρώτης στη σειρά θεματικής με τίτλο: «Αποκαθιστώντας την ομορφιά: επεμβάσεις συντήρησης στο άγαλμα μιας άγνωστης Αφροδίτης».

Ένα μήνα πριν αναδυθεί για πρώτη φορά σε κοινή θέα στο πλαίσιο της έκθεσης «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου», το μαρμάρινο άγαλμα της Αφροδίτης, ρωμαϊκών χρόνων, παραλλαγή της Κνιδίας Αφροδίτης του Πραξιτέλη, θα παρουσιαστεί στο Εργαστήριο Συντήρησης Γλυπτών του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Αρχαιολόγοι και συντηρητές θα μιλήσουν για το άγαλμα και την ιστορία του, την κατάσταση διατήρησής του, τις παλαιότερες επεμβάσεις αποκατάστασης και την πρόσφατη συντήρησή του.

Για την παρακολούθηση απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2132144800. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για 30 άτομα, σε ομάδες των 15 (στις 12:00 και 12:45). Απαραίτητη είναι η προμήθεια εισιτηρίου εισόδου στο Μουσείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πληροφορίες: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, 28ης Οκτωβρίου 44, Αθήνα
Ώρες λειτουργίας (έως 28/2): Δευτέρα 13:00-20:00, Τρίτη-Κυριακή 08:30-15:30
Τηλ: 213214 4800 Fax: 210 8213573

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.