ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο Έλληνας μαέστρος που έγινε viral σε λίγες ώρες – Είναι ιδιαίτερα γνωστός στη Ρωσία (βίντεο)

Ο Έλληνας μαέστρος που έγινε viral σε λίγες ώρες – Είναι ιδιαίτερα γνωστός στη Ρωσία (βίντεο)

Καθηλωτικός, απόλυτα παραδομένος στη μουσική του Τσαϊκόφσκι, κυρίαρχος-οδηγός της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στα καλύτερά της, ο Δημήτρης Μποτίνης από τη χθεσινή πρεμιέρα της «Λίμνης των Κύκνων» σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου έχει γίνει μέσα σε λίγες ώρες η viral εικόνα του Instagram.

Είναι μια από τις σπάνιες στιγμές που τα μάτια φεύγουν από τη σκηνή, από την άνιση μάχη του λευκού και του μαύρου κύκνου, την περιδίνηση του πρίγκιπα Ζήγκφρηντ, την εξαπάτηση και τον θάνατο. Και καθηλώνονται τα μάτια σε ένα μόνιτορ στα παρασκήνια της αίθουσας Σταύρος Νιάρχος στη Λυρική. Το μόνιτορ δείχνει το πρόσωπο, το σώμα, την ολική συμμετοχή του μαέστρου της ορχήστρας της Λυρικής Δημήτρη Μποτίνη καθώς διευθύνει στην πρεμιέρα του μπαλέτου της «Λίμνης των Κύκνων» σε σύλληψη, σκηνοθεσία, σκηνικά του Κωνσταντίνου Ρήγου.

Με το μπλε ηλεκτρίκ της εικόνας, ο Μποτίνης παραδομένος στη μουσική, με κάθε έκφραση, κίνηση, ακόμα και με κλειστά τα μάτια είναι σαν να γίνεται ο ίδιος η παρτιτούρα του Τσαϊκόφσκι. Ακόμα και με τον ήχο κλειστό μπορείς σχεδόν να αντιληφθείς ποιο έργο διευθύνει, ποια σκηνή. Το στιγμιότυπο ανέβηκε στο Instagram του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τα μεσάνυχτα και έχει ήδη αρχίσει να γίνεται viral. Και σίγουρα δεν μπορείς να το δεις μόνο μια φορά…

https://www.instagram.com/p/B6ZOUi_g4dS

Ο 19χρονος μαέστρος με την κοτσίδα
Ο Δημήτρης Μποτίνης, είναι ένας ροκ σταρ σχεδόν στη Ρωσία, από τους πλέον ανερχόμενους διευθυντές ορχήστρας στη χώρα. Γεννημένος μόλις το 1986 στη Μόσχα, μεγάλωσε στην Πάτρα όπου έκανε και τις βασικές σπουδές του στη μουσική. Πατέρας του, ο επίσης Δημήτρης, υπήρξε διευθυντής ορχήστρας και καθηγητής, οδήγησε τον γιο του στον κόσμο αυτόν που απαιτεί απόλυτη πειθαρχία αλλά και πάθος. Αρχισε να διευθύνει από τα 19 του χρόνια, ένα νεαρό αγόρι με τα μακριά σγουρά μαλλιά του πιασμένα σε κοτσίδα. Σε ηλικία 24 ετών ανέλαβε τη θέση βοηθού μαέστρου του Yuri Simonov στη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Μόσχας. Το 2015, ο Μποτίνης διορίστηκε αρχιμουσικός στη Φιλαρμονική Ορχήστρα Βορείου Καυκάσου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι τακτικός προσκεκλημένος μαέστρος μεγάλων ρωσικών ορχηστρών και έχει μακρόχρονες σχέσεις με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πολωνικής Βαλτικής του Γκντανσκ και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, στη χώρα καταγωγής του. Έχει επίσης κληθεί στο φεστιβάλ “Musical Olympus” στην Αγία Πετρούπολη και στο Διεθνές Φεστιβάλ Πατρών.Είναι ένας απαράμιλλος ερμηνευτής των μεγάλων Ρώσων Ρομαντικών και του ρεπερτορίου των αρχών του 20ου αιώνα. Το 2017, ο Δημήτρης Μποτίνης διηύθυνε τη Συμφωνική του Μπάμπεργκερ σε στούντιο ηχογραφήσεις έργων των Kallinikov, Tcherepnin, Lyadov και Rimsky Korsakov για την Bayerische Rundfunk.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.