ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΚΑΣ: «Ναι» στον νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη – Σε 4 μήνες η εγκατάσταση

ΚΑΣ: «Ναι» στον νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη – Σε 4 μήνες η εγκατάσταση

Μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες θα υπάρχει νέος ανελκυστήρας στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης ο οποίος θα μετακινεί εύκολα, γρήγορα και κυρίως με ασφάλεια τα άτομα με κινητικά προβλήματα που στο παρελθόν είχαν έρθει αντιμέτωπα με αρκετές δυσσάρεστες εκπλήξεις στον ίδιο χώρο.

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) εγκρίθηκαν και οι τρεις μελέτες που αφορούν στην εγκατάσταση του νέου ανελκυστήρα στον ιερό βράχο της Ακρόπολης ο οποίος θα αντικαταστήσει το υπάρχον, εξαιρετικά προβληματικό, όπως έχει αποδειχτεί, αναβατόριο ΑμεΑ που τοποθετήθηκε το 2004.

Ο νέος ανελκυστήρας θα είναι πλαγιάς «μεταβλητής κλίσης», θα τοποθετηθεί στην ίδια περιοχή με τον παλιό, θα εκκινεί από το επίπεδο του αρχαίου Περιπάτου, στη βόρεια κλιτύ της Ακρόπολης και θα μεταφέρει τους επισκέπτες απευθείας στον ιερό βράχο.

Δεδομένου, μάλιστα, ότι θα ακολουθεί, όσο γίνεται, την κλίση του πρανούς μεταξύ του αρχαίου Περιπάτου, όπου θα βρίσκεται ο σταθμός βάσης του ανελκυστήρα και του υποστηρικτικού τοιχίου Μπαλάνου, η διαδρομή θα πραγματοποιείται σε λιγότερο χρόνο από ό,τι ίσχυε ως τώρα, εφόσον δεν μεσολαβεί άλλο μέσο.

Συγκεκριμένα η διαδρομή του αναβατορίου θα εκκινεί περίπου έξι μέτρα ψηλότερα από το επίπεδο του Περιπάτου και ο επισκέπτης ΑμεΑ θα φτάνει ως εκεί χρησιμοποιώντας τη μεταφορική πλατφόρμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην συνεδρίαση του ΚΑΣ κατατέθηκαν και εγκρίθηκαν, με την προυπόθεση το έργο να παραδοθεί εντός τεσσάρων μηνών, η Στατική Μελέτη του έργου που περιλαμβάνει Σχέδια και Τεύχη στατιστικών υπολογιστώναλλά και η Γεωτεχνική Μελέτη Ευστάθειας του Πρανούς στη θέση του νέου ιστού στήριξης του ανελκυστήρα ΑμεΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.