ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τζον Πρινέ: Θύμα του κορωνοϊού ο πασίγνωστος μουσικός της folk

Τζον Πρινέ: Θύμα του κορωνοϊού ο πασίγνωστος μουσικός της folk

Απεβίωσε τα ξημερώματα της Τρίτης ο διάσημος τραγουδιστής της folk μουσική Τζον Πρινέ από τον κορωνοϊό.

Ο Πρινέ έχασε τη μάχη με τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, ενώ νοσηλευόταν στο Vanderbilt University Medical Center στο Νάσβιλ.

Ο τραγουδιστής εδώ και χρόνια πάλευε με το καρκίνο και η κατάσταση της υγεία επιδεινώθηκε ραγδαία από τον κορωνοϊό.

Από τις 26 Μαρτίου ο Πρινέ νοσηλευόταν με συμπτώματα κορωνοϊού, ενώ ήδη τον είχαν ταλαιπωρήσει πολύ καρδιακά προβλήματα. Ο ίδιος είχε αντιμετωπίσει καρκίνο στον λαιμό το 1998 και στον πνεύμονα το 2013. Παρόλο που είχαν επηρεάσει τη φωνή του, δεν σταμάτησε να περιοδεύει μέχρι πριν από ένα χρόνο.

Η αφιέρωση της Μπάεζ
Μετά την ανακοίνωση ότι εισήχθη στο νοσοκομείο, η Τζόαν Μπάεζ (Joan Baez) από την κουζίνα του σπιτιού της, τού αφιέρωσε ένα από τα τραγούδια του που είχε παίξει στο παρελθόν και το οποίο συγκαταλέγεται στις εμβληματικές ερμηνείες της: το «Hello in There».

Το τραγούδι είχε αρχικά τραγουδήσει η Baez στο αγαπημένο της άλμπουμ, το «Diamonds and Rust», το 1975.

«Θέλω να τραγουδήσω ένα τραγούδι για τον Τζον Πρίνε -που είναι φίλος και ομότεχνός μου τραγουδιστής-τραγουδοποιός- και τη γυναίκα του, τη Φιόνα» είπε στην κάμερα η Μπαέζ.

«Ο Τζον Πρίνε είναι σε κρίσιμη κατάσταση σε μηχανικό αναπνευστήρα λόγω του κορωνοϊου και η σύζυγός του επίσης αποδείχθηκε θετική στο τεστ. Τζον, αυτό το τραγούδι από τα δικά σου που έχω τραγουδήσει είναι ένα από τα τραγούδια του ρεπερτορίου μου που ζητούν περισσότερο απ’ όλα, για περισσότερα από 40 χρόνια. Άφησέ με λοιπόν να σου το τραγουδήσω και να το στείλω μαζί με τις καλύτερες ευχές μου και τις προσευχές μου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.