ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Millie Small: Έφυγε από τη ζωή η τραγουδίστρια του θρυλικού «My Boy Lollipop»

Millie Small: Έφυγε από τη ζωή η τραγουδίστρια του θρυλικού «My Boy Lollipop»

Σε ηλικία 72 ετών άφησε την τελευταία της πνοή η διάσημη τραγουδίστρια από την Τζαμάικα Millie Small, έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Είχε κυκλοφορήσει, το 1964, το τραγούδι «My Boy Lollipop», που είχε φτάσει στη δεύτερη θέση σε Ευρώπη και ΗΠΑ και το οποίο είναι δημοφιλές μέχρι σήμερα, καθώς έχει φτάσει τα 7 εκατομμύρια πωλήσεις.

H Millie Small χάθηκε από το προσκήνιο από τις αρχές του 1970, αλλά παραμένει ως σήμερα η πρώτη που έκανε δημοφιλή το ska («blue beat») και το ρέγκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έμεινε στην καρδιά των περισσοτέρων Βρετανών ως «Millie» και ο δίσκος My Boy Lollipop, ο οποίος κυκλοφόρησε το 1964, και έγινε νούμερο 3 στις πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, πίσω από τους Μπητλς και τους Ρόλινγκ Στόουνς, ήταν τελικά η μοναδική της επιτυχία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τραγουδίστρια πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανώνυμη και φτωχή, αναφέρει η Liberation. Ενα ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε το 1987 από ένα τοπικό βρετανικό κανάλι παρουσίασε μια Millie να επιβιώνει στα κέντρα διαμονής του Λονδίνου. Το 2011 τιμήθηκε από το κράτος της Τζαμάικα για την συνεισφορά της στην μουσική βιομηχανία της χώρας. Η Millie Small ήταν κόρη ενός αγρότη ζαχαροκάλαμου της Τζαμάικα, με 12 αδέλφια, και ήταν ήδη τραγουδίστρια στη χώρα της από την εφηβεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.