Αυτή την ώρα το τελευταίο «αντίο» στον Μ.Θεοδωράκη – Ποιοι έδωσαν το παρών (φώτο)

Αυτή την ώρα το τελευταίο «αντίο» στον Μ.Θεοδωράκη – Ποιοι έδωσαν το παρών (φώτο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη στη Μητρόπολη Αθηνών.

Η διαδικασία απόδοσης τιμής στον μεγάλο Έλληνα ολοκληρώθηκε στις 2 το μεσημέρι στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, στη Μητρόπολη της Αθηνας και πλέον, το τελευταίο ταξίδι του στη γη της Κρήτης, όπου «ξεκουράζονται» οι γονείς και ο αδελφός του Γιάννης.

Από νωρίς στο σημείο έφτασαν ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη σύζυγό του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, η καθηγήτρια ΕΚΠΑ και Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Κύπρου Λούκα Κατσέλη αλλά και ο τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς και ο τραγουδιστής Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

«Είναι μια πολύ συγκινητική στιγμή, ελάχιστοι κατόρθωσαν να μείνουν τόσο δεμένοι μέχρι και με τον τελευταίο Έλληνα» δήλωσε ο κ. Σαμαράς κατά την αποχώρησή του από το σημείο.

«Μεγάλη απώλεια. Σήμερα αποχαιρετάμε έναν μεγάλο καλλιτέχνη. Ο ελληνισμός θρηνεί έναν μεγάλο καλλιτέχνη, έναν μεγάλο Έλληνα, ο οποίος αγωνίστηκε στη ζωή του για ιδανικά, για αξίες ανεξάρτητα από τις όποιες ιδεολογικές διάφορες υπάρχουν. Ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος ενώνει τον ελληνισμό και αγωνίστηκε για την εθνική συμφιλίωση, αιωνία του η μνήμη» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Σήμερα είναι πολύ δύσκολη μέρα για μένα, σε αυτό το εκκλησάκι είχα πενθήσει τον πατέρα μου τρεις μέρες. Ο πατέρας μου με τον Μίκη ήταν παραπάνω από αδέρφια, είχαν μια σχέση αγάπης και στοργής οι δυο τους, εξύψωσαν την Ελλάδα με τα τραγούδια τους και σήμερα ξαναζώ την κηδεία του πατέρα μου. Είμαι βαθιά συγκινημένος, έχω βαθιά θλίψη από τη μέρα που το έμαθα, θέλω να πω ότι όσο πατάμε ελληνικό χώμα ο Μίκης θα είναι κοντά μας» επεσήμανε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

Η Ζωή Ηλιάδη, με τη σειρά της, είπε: «Ήρθαμε να τον αποχαιρετήσουμε γιατί ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος και για την Ελλάδα. Το έργο του το μάθαμε από την οικογένεια και από το σχολείο, μέσω των εορτών που κάναμε, πάντα υπήρχαν τα τραγούδια του, ήταν πολύ σημαντικός για όλους. Ήρθαμε από το Πέραμα, εκεί έχουμε και το θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”, είναι πολύ γνωστός για εμάς».

Όλοι απέτισαν φόρο τιμής στον αείμνηστο Μίκη Θεοδωράκη και του είπαν το «τελευταίο αντίο» πριν από την ταφή του στην Κρήτη.

Στο σημείο βρέθηκαν, για άλλη μία μέρα, και απλοί πολίτες που εξέφρασαν τη θλίψη τους για τη μεγάλη απώλεια.

«Μας έχει δώσει πάρα πολλά, θεωρώ ότι και οι νέες γενιές θα τον ανακαλύψουν και θα τον τιμήσουν» σημείωσε ένας.

Ακόμη το παρών έδωσαν η Τάνια Τσανακλίδου και η Ζωζώ Σαπουντζάκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.