ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κηδεία Μίκη Θεοδωράκη: Το συγκινητικό «αντίο» ενός μικρού κοριτσιού στο βιβλίο συλλυπητηρίων (φώτο)

Κηδεία Μίκη Θεοδωράκη: Το συγκινητικό «αντίο» ενός μικρού κοριτσιού στο βιβλίο συλλυπητηρίων (φώτο)

Ο Μίκης Θεοδωράκης άφησε την τελευταία του πνοή πριν από λίγες ημέρες σε ηλικία 96 ετών βυθίζοντας στη θλίψη τον μουσικό χώρο. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκαν στα Χανιά για την κηδεία του προκειμένου να πουν το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη. Ανάμεσά τους βρέθηκε και ένα μικρό κορίτσι…

Σε μια σελίδα κατάφερε να συμπυκνώσει σκέψεις και συναισθήματα ενός ολόκληρου λαού. Το μικρό κορίτσι συγκίνησε στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη…

Με λίγα λουλούδια στα χέρια και εμφανώς συγκινημένοι εκατοντάδες πολίτες επισκέφθηκαν από το πρωί τον μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη. Μεταξύ αυτών και πολλοί ξένοι τουρίστες που με τα κινητά τους τηλέφωνα κατέγραφαν εικόνες από το σημείο.

Την στιγμή που η σορός έφτασε στον ναό, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του δήμου, οι συγκεντρωμένοι πολίτες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναζαν «αθάνατος». Στον χώρο μπροστά από τον ναό είχαν παραταχθεί -φορώντας παραδοσιακές στολές της Κρήτης- μέλη πολιτιστικών και παραδοσιακών συλλόγων, ενώ κατά την πορεία προς τον ναό φοιτητές τραγουδούσαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Η συγκίνησε κορυφώθηκε όταν έκανε την εμφάνισή του, το κορίτσι που βλέπετε στις επόμενες φωτογραφίες. Το παιδί μπήκε στον ιερό ναό, άφησε ένα λουλούδι στο φέρετρο του μουσικοσυνθέτη και στο βιβλίο συλλυπητηρίων έγραψε: «Σε αγαπάμε φίλε μας» ζωγραφίζοντας δύο μεγάλες καρδιές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.