Ο Ερνεστ Χέμινγουεϊ μεγάλωσε σαν κοριτσάκι: Η μητέρα του τον έντυνε όπως την αδελφή του [εικόνες]

Ο Ερνεστ Χέμινγουεϊ μεγάλωσε σαν κοριτσάκι: Η μητέρα του τον έντυνε όπως την αδελφή του [εικόνες]

Σοκάρουν οι φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι ο Ερνεστ Χέμινγουεϊ, ένας από τους πιο ανδροπρεπείς συγγραφείς της παγκόσμιας λογοτεχνίας, μεγάλωσε ως κορίτσι.

Αιτία ήταν η μητέρα του, που τον μεγάλωσε φορώντας του ίδια ρούχα με της μεγαλύτερης αδελφής του, Μαρσελίν και χτενίζοντας τον με τον ίδιο τρόπο. Οι φωτογραφίες που απεικονίζουν τα παιδικά χρόνια του συγγραφέα, βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης JFΚ.

Η αδελφή του Μαρσελίν, στα απομνημονεύματα της, αναφέρει ότι η μητέρα τους, η Γκρέις, ήθελε δίδυμα κορίτσια, αλλά αντ ‘αυτού γέννησε την Μαρσελίν και τον αδελφό της Ερνεστ με 18 μήνες διαφορά κι έτσι τα μεγάλωσε ως δίδυμα, ντύνοντας τα και χτενίζοντας τα πανομοιότυπα.

Τα αδέλφια, επίσης, κοιμόντουσαν σε δίδυμες κούνιες, είχαν τις ίδιες κούκλες και η μητέρα τους, κράτησε τη Μαρσελίν ένα χρόνο πίσω στο σχολείο, ώστε να είναι στην ίδια τάξη με τον Ερνεστ, σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times. Μάλιστα, πιστεύεται ότι αυτό συνεχίστηκε μέχρι που ο Ερνεστ έγινε περίπου πέντε ετών.

Μερικοί ιστορικοί δεν το θεωρούν μεγάλη υπόθεση, αφού στο γύρισμα του αιώνα, τα μικρά αγόρια συχνά τα έντυνα σαν κορίτσια, χάρη στην αύξηση της δημοτικότητας του «Little Lord Fauntelroy»

Ωστόσο οι αναλυτές της Λογοτεχνίας υποστηρίζουν ότι η αρρενωπότητα του Χέμινγουεϊ προήλθε ως επανάσταση στην περίεργη συμπεριφορά της μητέρας του. Μάλιστα, υποθέτουν ότι τα θέματα μισογυνισμού, ομοφοβίας, και φυλετικού άγχους στα έργα του Χέμινγουεϊ προκύπτουν από αυτό.

Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν, που ο Χέμινγουεϊ είχε τεταμένες σχέσεις με τη μητέρα του, και μία φορά φέρεται να απείλησε να σταματήσει να την βοηθάει οικονομικά, αν αποκαλύψει τα μυστικά της παιδικής του ηλικίας.

Ο Χέμινγουεϊ ήταν πολεμικός ανταποκριτής και φανατικός των ταυρομαχιών, ενώ έκανε και 4 γάμους. Ωστόσο, το τρίτο παιδί του, ο Γκρέγκορι, ήταν τρανσέξουαλ, σύμφωνα με την Wikipedia, κάτι που εξόργισε προφανώς τον συγγραφέα.

Ο Χέμινγουεϊ αυτοκτόνησε σε ηλικία 61 ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.