Η άγνωστη ζωή του Μάρλον Μπράντο: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια και οι περίπλοκες ερωτικές του σχέσεις [εικόνες]

Η άγνωστη ζωή του Μάρλον Μπράντο: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια και οι περίπλοκες ερωτικές του σχέσεις [εικόνες]

Όλοι γνωρίζουν τον Μάρλον Μπράντο, ή τουλάχιστον τους χαρακτήρες που έχει ενσαρκώσει. Αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν τον άνθρωπο πίσω από τον μύθο.

Ενα εκπληκτικό σύνολο ηχογραφήσεων, συγκεντρώνονται σε ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Listen to me Marlon» και σε αυτές ο ηθοποιός περιγράφει την ιστορία της ζωής του με απόλυτη λεπτομέρεια: τους φόβους του, τις αντιλήψεις, τις εμπειρίες και τις προσδοκίες, πώς βίωσε την επιτυχία και την αποτυχία και κυρίως πώς έμαθε να δουλεύει με την κάμερα.

Η 90 λεπτών ταινία προκύπτει από αποσπάσματα περίπου 200 ωρών βίντεο που κατέγραφαν τη ζωή του ηθοποιού. Κάποια προσωπικοί συλλογισμοί, άλλα ηχογραφήσεις για επιχειρηματικές συναντήσεις και συνεντεύξεις για περιοδικά, παρουσιάζουν τον άνθρωπο Μάρλον Μπράντο.

Στην ακμή του, ήταν η γοητεία του που του έκανε ένα σταρ: Αστραφτερά χαμόγελα και ερωτικά σχόλια σε δημοσιογράφους, καθώς και τροφή για κουτσομπολιά, όπως τη θυελλώδη σχέση του με τον Φράνσις Φορντ Κόπολα στα γυρίσματα του Αποκάλυψη Τώρα.

Ένα θέμα που επανέρχεται τακτικά στις ηχογραφήσεις και τα βίντεο, είναι αυτό του βάναυσου πατέρα του και της αλκοολικής μητέρας του.

«Ο γέρος μου ήταν σκληρός» θυμάται. «Ηταν πυροσβέστης. Ενας άνθρωπος που δεν είχε αγάπη μέσα του. Συνήθιζε να με χτυπάει χωρίς λόγο και τον φοβόμουν πολύ»

Εμπνέεται από τον βίαιο πατέρα του, όταν δουλεύει τον σπλαχνικό χαρακτήρα του Στάνλεϊ Κοβάλσκι στο Λεωφορείον ο Πόθος αλλά και τον ευερέθιστο Δον Βίτο Κορλεόνε στην ταινία «Ο Νονός».

Ανάμεσα στα βίντεο και τις ηχογραφήσεις με τις αναμνήσεις αφιερώνει χρόνο για να εξασκήσει τις φωνές των χαρακτήρων που ενσάρκωνε.

Στο ντοκιμαντέρ ακούγεται ο Μάρλον Μπράντο στα 20κάτι του να φωνάζει «Στέλλα» ή χρόνια αργότερα να μουρμουρίζει την εμβληματική ατάκα «Θα του κάνω μια προσφορά που δεν θα μπορεί να αρνηθεί.»

Ανεξάρτητα από την επιτυχία του, όμως, έκανε αποπνικτική αυτοκριτική.

«Πώς το κάνεις αυτό στον εαυτό σου; Χάνεις το κοινό» φωνάζει σκεπτόμενος την καταστροφική ταινία του Candy ταινία και την εξίσου αποτυχημένη φάρσα «Μία κόμισσα από το Χονγκ Κόνγκ» με τον Τσάρλι Τσάπλιν και Σοφία Λόρεν.

Σε περιόδους έντονου στρες, στρεφόταν σε τεχνικές αυτο-ύπνωσης, που έμαθε από την ηθοποιό Στέλα Αντλερ. «Ακουσε με Μάρλον» ακούγεται να μουρμουρίζει «απλά αφέσου».

Τα τελευταία χρόνια του σημαδεύτηκαν από έντονη δημόσια κάλυψη της απότομης αύξησης βάρους του στα τέλη του 1990 και το θάνατό του σε ηλικία 80 ετών το 2004.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.