ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ο «αλήτης» που μεσουρανούσε στο Χόλιγουντ: Η άγνωστη πλευρά του Τσάρλι Τσάπλιν [εικόνες]

Ο «αλήτης» που μεσουρανούσε στο Χόλιγουντ: Η άγνωστη πλευρά του Τσάρλι Τσάπλιν [εικόνες]

Ενα νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες, παρουσιάζει την άγνωστη ζωή του διάσημου κωμικού Τσάρλι Τσάπλιν, με πολλές ανέκδοτες φωτογραφίες, σημειώσεις και συνεντεύξεις από το προσωπικό του αρχείο.

Πίσω από τις κάμερες, ο Τσάρλι Τσάπλιν κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να κρύψει τη δουλειά του από το κοινό. Δεν επέτρεπε φωτογραφίες και σπάνια άφηνε δημοσιογράφους στο πλατό, και παρόλο που ο ίδιος έγραψε μια αυτοβιογραφία, αποκάλυψε ελάχιστα για την δημιουργία των ταινιών που τον έκαναν τον διασημότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Τώρα, όμως, αυτή η πλευρά της ζωής του Τσάπλιν μπορεί τελικά να αποκαλύπτεται μέσα από δραματικές σπάνιες φωτογραφίες που κυκλοφορούν πρώτη φορά καθώς και σημειώσεις, σενάρια και συνεντεύξεις από τα προσωπικά του αρχεία.

Συγκεντρωμένα σε ένα αξιόλογο νέο βιβλίο με τίτλο «Τhe Charlie Chaplin Archives», που θα κυκλοφορήσει στις 20 Αυγούστου, τα στοιχεία δείχνουν πώς ο Τσάπλιν δούλευε για τις ταινίες του, ενώ ρίχνουν φως και σε άλλες πιο σκοτεινές πτυχές της ζωής του.

Για παράδειγμα τις ανησυχητικές σεξουαλικές του προτιμήσεις, το γεγονός ότι το FBI τον καταδίωκε για χρόνια, με την κατηγορία ότι ήταν φιλοκομμουνιστής, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ήθελε να τον χρίσει ιππότη αλλά βρισκόταν σε αδιέξοδο γιατί φοβόταν μην ψυχραθούν οι σχέσεις του με τις ΗΠΑ και πώς οι σκηνοθετικοί του μέθοδοι δεν απέδιδαν πάντα.

Ο Τσάπλιν γεννήθηκε φτωχός, στο Λονδίνο το 1889 και οι δύο γονείς του δούλευαν σε music hall και ζούσαν από το πτωχοκομείο. Ο ίδιος έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 9 ετών

Ως ενήλικας, ο ίδιος περιόδευσε στα βαριετέ της Αμερικής, απ ‘όπου το 1913 προσκληθηκε να εργαστεί για το Χόλιγουντ.

Τον επόμενο χρόνο, σε ηλικίας 25 ετών, έκανε τεράστια επιτυχία με την εμφάνισή του ως αλήτης. Μέχρι το 1923 ήταν πλούσιος, διάσημος και ισχυρός

Αυτό που ακολούθησε μεταξύ του 1925 και του 1940 – συμπεριλαμβανομένων των ταινιών «Τα φώτα της πόλης» και «ο μεγάλος δικτάτορας»- παραμένουν θαύματα του κινηματογράφου, ανάμειξη κωμωδίας και δράματος, παρωδώντας την συνταγματικότητα της σύγχρονης ζωής και τη φασιστική Ευρώπη.

Ο ίδιος ο Τσάπλιν τον εαυτό του, όπως προκύπτει και από αυτά τα αποσπάσματα, παραμένει μια αμφιλεγόμενη και αινιγματική φιγούρα, ωστόσο ήταν αναμφίβολα τελειομανής, και οι ταινίες του είναι μια απόδειξη για το εξαιρετικό ταλέντο του.

Οι φωτογραφίες από τα γυρίσματα των ταινιών του και τα αποκόμματα εφημερίδας που ακολουθούν και δημοσιεύονται για πρώτη φορά φωτίζουν τις άγνωστες πτυχές της ζωής του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.