ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νίκος Φλώρος: Επίσημος εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Ρωσία για το 2016

Νίκος Φλώρος: Επίσημος εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Ρωσία για το 2016

Στα πλαίσια του έτους 2016, που έχει ανακηρυχθεί με προεδρικά διατάγματα από  Ελλάδα και Ρωσία, ως πολιτικό έτος “της Ρωσίας στην Ελλάδα, και της Ελλάδας στη Ρωσία»,  ο διεθνούς φήμης  Έλληνας γλύπτης Νίκος Φλώρος, έχοντας πλειάδα τιμητικών διακρίσεων και Εκθέσεων σε Μουσεία ανά τον κόσμο, αποδέχθηκε την επίσημη πρόσκληση του Ναού Smolny της Αγίας Πετρούπολης, να είναι ο επίσημος Έλληνας καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Ρωσία για το έτος 2016. 

Με αφορμή αυτό  το γεγονός  ο Νίκος Φλώρος θα πραγματοποιήσει επίσης μεγάλη Έκθεση στην Ρόδο από τις 5 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου στο “Παλάτι  του Μεγάλου Μαγίστρου των Ιπποτών της Ρόδου” ή αλλιώς  “Καστέλο”. Ο τίτλος της Έκθεσης θα είναι  “Αφιέρωμα στον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο (Ελ Γκρέκο). Γλυπτοί πίνακες Νίκου Φλώρου, Ελλάδα”.  με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Ίδρυμα κατά του καρκίνου του εγκεφάλου   «George Best Costacos» Cultural and Cancer research Foundation, με την ευγενική υποστήριξη  της Εφορίας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου. 

 Μεγάλη Έκθεση θα παρουσιάσει ο ίδιος και στο Κρατικό Μουσείο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλο 

(Ελ Γκρέκο) στο Τολέδο της Ισπανίας, κατόπιν προσωπικής πρόσκλησης του Διευθυντή του Κρατικού Μουσείου “Ελ Γκρέκο” και του Υπουργείου Πολιτισμού της Ισπανίας. 

Αποκλειστικός χορηγός επικοινωνίας των Εκθέσεων του διεθνούς φήμης Έλληνα γλύπτη σε Ελλάδα , Ισπανία και Ρωσία είναι το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

 Η Έκθεση στη Ρόδο ( 5 Σεπτεμβρίου- 5 Οκτωβρίου 2015)

 Στην συγκεκριμένη  Έκθεσή θα παρουσιαστούν πέντε έργα του καλλιτέχνη. Και τα πέντε έργα, ανάγλυφοι πίνακες,  θα είναι αφιερωμένα στο μεγάλο Έλληνα Δομίνικο Θεοτοκόπουλο ( Ελ Γκρέκο) για την συμπλήρωση των 400 χρόνων από τον θάνατό του. 

 Επίσης η  Έκθεση  εκτός από το εικαστικό της ενδιαφέρον θα  συμβάλει στη σύσφιξη και ενίσχυση των ελληνορωσικών πολιτιστικών σχέσεων και των σχέσεων  Ρωσίας -Ρόδου δια μέσου του τουρισμού και της  επιχειρηματικής δραστηριότητάς που θα αναπτυχθεί. 

 Η Έκθεση στην Ισπανία- Τολέδο ( Οκτώβρης 2015)

Αμέσως μετά το πέρας της Έκθεσης στη Ρόδο, τα έργα θα μεταφερθούν στο Κρατικό Μουσείο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου (Ελ Γκρέκο) στο Τολέδο της Ισπανίας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται τιμή  σε Έλληνα καλλιτέχνη να παρουσίαση έργα του στο συγκεκριμένο Μουσείο δίπλα στα αυθεντικά έργα του Ελ Γκρέκο. Το συγκεκριμένο Μουσείου ήταν το σπίτι του Ελ Γκρέκο. Η Έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, της UNESCO, της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ισπανία και του Υπουργείου  Πολιτισμού της Ισπανίας. 

Τα έργα τα οποία θα εκτεθούν στο “Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου των Ιπποτών της Ρόδου” και στο Κρατικό Μουσείο- πρώην σπίτι – του Ελ Γκρέκο στο Τολέδο της Ισπανίας  θα  είναι στο σύνολο πέντε. 

Οι Εκθέσεις στη Ρωσία για το έτος  2016

Στα πλαίσια της χρονιάς της ελληνορωσικής φιλίας ο Νίκος  Φλώρος επίσημα καλείται από την Ρωσική πλευρά να πραγματοποιήσει τις εξής εκθέσεις:

Μάρτιος 2016

Κρατικό μουσείο –μνημείο «Καθεδρικός Ναός SMOLNY», Αγία Πετρούπολη   

Ατομική Έκθεση «Imperial Collection. Γλυπτά έργα του Νίκου Φλώρου, Ελλάδα», η οποία θα συμπεριλαμβάνει γλυπτούς πίνακες με πορτρέτα της τελευταίας βασιλικής οικογένειας των Romanov, καθώς και γλυπτές μινιατούρες των διασήμων αυγών του Faberge. 

Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2016

Μουσείο της Κρατικής Ρωσικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών, Μόσχα   

Ατομική Έκθεση Αφιέρωμα «Από τον Φειδία στον Ελ Γκρέκο. Γλυπτοί πίνακες του Νίκου Φλώρου, Ελλάδα»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 Η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας, του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας  καθώς επίσης και της UNESCO.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.