ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο Ορχάν Παμούκ επικρίνει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο Ορχάν Παμούκ επικρίνει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο διάσημος συγγραφέας, Ορχάν Παμούκ, μίλησε την επομένη της επίθεσης στην Άγκυρα, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.  

«H εκλογική ήττα εξόργισε τον Ερντογάν (…)”, οι Κούρδοι “δεν τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους για το σχέδιό του της προεδρικής Δημοκρατίας», εκτιμά ο Παμούκ που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας.  «Κυβέρνηση και στρατός αποφάσισαν να ξαναρχίσουν τον πόλεμο κατά του κουρδικού κινήματος», δήλωσε ο συγγραφέας των βιβλίων “Χιόνι” και “Ιστανμπούλ, πόλη και αναμνήσεις”.  

«Ολόκληρη η χώρα καταλαβαίνει σήμερα το σχέδιο του Ερντογάν. Αρχικά δεν θέλησε να μετάσχει στο διεθνή συνασπισμό που πολεμά το ισλαμικό χαλιφάτο. Μετά δέχτηκε να κάνει αυτό που του ζητούσαν οι Αμερικανοί. Ωστόσο ταυτόχρονα με το χαλιφάτο άρχισε να βομβαρδίζει τους Κούρδους». 

Η φιλοκουρδική αντιπολίτευση κλιμακώνει τις επιθέσεις της εναντίον του Ερντογάν, τον οποίο κατηγορεί ότι ευθύνεται για την επίθεση στην Άγκυρα, τη φονικότερη στην ιστορία της χώρας, η οποία προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 97 ανθρώπων, τρεις εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές. 

«Η είδηση της επίθεσης (στην Άγκυρα) μου ράγισε την καρδιά. Αντέδρασα λέγοντας ότι όλοι οι Τούρκοι, οι φιλελεύθεροι, οι δημοκράτες, οι υποστηρικτές του κοσμικού χαρακτήρα της χώρας είναι μαζί με τους Κούρδους και τους συμπαθούν, γιατί ο λαός αυτός θέλει την ειρήνη», δήλωσε ο Παμούκ.  

«Μια χώρα σε ειρήνη βρέθηκε ξαφνικά σε πόλεμο, ταυτόχρονα κατά του ισλαμικού χαλιφάτου και κατά του ΡΚΚ», των κούρδων ανταρτών της Τουρκίας, εκτιμά. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Ερντογάν ότι ρίχνει λάδι στη φωτιά της κουρδικής σύγκρουσης, με την ελπίδα να προσελκύσει εθνικιστές ψηφοφόρους. Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουνίου, το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) έχασε την απόλυτη πλειοψηφία που διατηρούσε από το 2002, διαψεύδοντας τις ελπίδες του Ερντογάν να τροποποιήσει το Σύνταγμα προκειμένου να ενισχύσει τις εξουσίες του. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.