ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη γέννηση της Εντίθ Πιαφ! [βίντεο]

Ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη γέννηση της Εντίθ Πιαφ! [βίντεο]

Γεννήθηκε σε μια φτωχογειτονιά του Παρισιού. Η μάνα της, την εγκατέλειψε όταν ήταν δύο ετών κι εκείνη μεγάλωσε στον οίκο ανοχής της γιαγιάς της.

Έναν αιώνα από την γέννησή της και ο πλανήτης συνεχίζει να συγκινείται από το La vie en rose και να εμπνέεται από το Non, je ne regrette rien!

Γεννήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου του 1915 και είναι σα να ζει ακόμη…

Είναι η μοναδική γαλλίδα τραγουδίστρια η οποία συμβολίζει απόλυτα το πνεύμα του Παρισιού. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, στις συγκεντρώσεις πρώτα ακουγόταν η Μασσαλιώτιδα και μετά… η Εντίθ Πιαφ.

Μια γυναίκα με δύσκολη ζωή. Πέθανε τον Οκτώβριο του 1963 σε ηλικία μόλις 48 ετών.

Έντονα πάθη και συναρπαστικοί έρωτες στιγμάτισαν – καθόρισαν την ζωή της. Μάλιστα, λίγο πριν φύγει από την ζωή, παντρεύτηκε έναν άντρα είκοσι χρόνια μικρότερο της, τον ελληνικής καταγωγής Γάλλο τραγουδιστή, Θεοφάνη Λαμπουκά.

Ήταν ο δεύτερος γάμος της. Η πρώτη φορά που παντρεύτηκε ήταν το 1952 τον Ζακ Πιλς, με κουμπάρα τη Μάρλεν Ντίτριχ.

Μεγάλος έρωτας στη ζωή της ήταν και ο Λουί Ντυπόν με τον οποίον απέκτησαν μια κόρη, τη Μαρσέλ. Σε ηλικία δύο ετών η Μαρσέλ πεθαίνει από μηνιγγίτιδα.

Γνωρίστε την Εντίθ Πιαφ μέσα από ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για τη ζωή της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.