ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Καρκίνος στο πάγκρεας η αιτία θανάτου του Αλαν Ρίκμαν

Καρκίνος στο πάγκρεας η αιτία θανάτου του Αλαν Ρίκμαν

Μέσα σε λιγότερο από 5 μήνες από τη στιγμή που διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός Αλαν Ρίκμαν, όπως έγινε γνωστό σήμερα. 

Οπως μετέδωσαν σήμερα βρετανικά ΜΜΕ, ο διάσημος ηθοποιός υπέστη ένα μικρό εγκεφαλικό επεισόδιο τον Αύγουστο και όταν οι γιατροί άρχισαν να του κάνουν εξετάσεις εντόπισαν τον όγκο στο πάγκρεας. Ο Ρίκμαν είπε τα δυσάρεστα νέα μόνο στην οικογένειά του και σε μερικούς φίλους και προσπάθησε να συνεχίσει να εργάζεται χωρίς να δείχνει τι βιώνει. Μάλιστα τους τελευταίους μήνες της ζωής του, όχι μόνο δούλευε, αλλά έκανε και φιλανθρωπικό έργο για τους πρόσφυγες! Οι γείτονες του και άνθρωποι που τον έβλεπαν όλο αυτό τον καιρό έχουν πάθει σοκ με τον θάνατό του, καθώς λένε ότι η εμφάνιση του σε τίποτε δεν πρόδιδε την ασθένειά του.

Αλλοι διάσημοι που πέθαναν από καρκίνο στο πάγκρεας ήταν οι Στιβ Τζομπς, Πάτρικ Σουέιζ και Λουτσιάνο Παβαρότι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι από τις σοβαρότερες μορφές καρκίνου. Είναι η τέταρτη συχνότερη αιτία θανάτων λόγω καρκίνου παρά το γεγονός ότι αποτελεί μόνο 2% του συνόλου των καρκίνων που εκδηλώνονται κάθε χρόνο. Πρόκειται για μια ύπουλη, επιθετική και σχετικά σιωπηρή νόσο που σπάνια εμφανίζεται σε άτομα ηλικίας μικρότερης των 45 χρόνων και προσβάλει άντρες και γυναίκες σε αναλογία 1,3:1. Η διάγνωση του είναι δύσκολη στα αρχικά στάδια γεγονός που επηρεάζει τη θεραπευτική αντιμετώπιση και την πρόγνωση. Κατά τη στιγμή της διάγνωσης 52% των ασθενών έχουν απομακρυσμένη νόσο και 26% έχουν περιοχική διασπορά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.