ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νεκρός στη βίλα του βρέθηκε ο Τόνι Ντάισον, “πατέρας” του ρομπότ των Star Wars R2-D2

Νεκρός στη βίλα του βρέθηκε ο Τόνι Ντάισον, “πατέρας” του ρομπότ των Star Wars R2-D2

Νεκρός στη βίλα του στο νησί Γκόζο της Μάλτας, βρέθηκε την Πέμπτη ο καθηγητής Τόνι Ντάισον, κατασκευαστής του θρυλικού R2-D2, του μικρού ρομπότ της σειράς ταινιών «Ο Πόλεμος των Άστρων», όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι διεξάγεται έρευνα για τα αίτια θανάτου του 68χρονου Ντάισον, αν και έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έπεσε θύμα δολοφονίας.

Οι αρχές ειδοποιήθηκαν από τους γείτονες του Βρετανού καθηγητή, οι οποίοι ανησύχησαν επειδή παρατήρησαν ότι η πόρτα της βίλας παρέμενε ανοιχτή ενώ ο Ντάισον συνήθιζε να την κλείνει.

Αστυνομικοί που μπήκαν στο σπίτι, στο Τρικ Ζιρζιέμπ, βρήκαν νεκρό τον Ντάισον ο οποίος είχε εγκατασταθεί μόνιμα στη Μάλτα από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Το μικρό, κυλινδρικό ρομποτάκι που είχε κατασκευάσει ο καθηγητής ήταν ο αχώριστος σύντροφος ενός άλλου ρομπότ, του ανθρωπόμορφου C-3PO. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Imdb, ο R2-D2 βασίστηκε σε μια ιδέα του Ραλφ Μακουόρι, του σχεδιαστή που εμπνεύστηκε επίσης τον Νταρθ Βέιντερ, τον Τσουμπάκα και τον C-3PO. Χάρη στις ταινίες του Τζορτζ Λούκας, ο R2-D2 έγινε ένα από τα γνωστότερα και συμπαθέστερα ρομπότ του κινηματογράφου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ντάισον ήταν υποψήφιος για το βραβείο Έμι καλύτερων ειδικών εφέ και εργάστηκε για πολλές άλλες ταινίες, όπως για το «Σουπερμαν 2» και το Moonraker, καθώς θεωρείτο ιδιοφυία στον τομέα της επιστημονικής φαντασίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.