ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

“Έφυγε” ο Γάλλος συγγραφέας – βιογράφος και ακαδημαϊκός Αλέν Ντεκό

“Έφυγε” ο Γάλλος συγγραφέας – βιογράφος και ακαδημαϊκός Αλέν Ντεκό

Ο Γάλλος συγγραφέας, βιογράφος και ακαδημαϊκός Αλέν Ντεκό, το «πρόσωπο και η φωνή της ιστορίας», πέθανε σήμερα στο Νοσοκομείο Πομπιντού του Παρισιού σε ηλικία 90 ετών, ανακοίνωσε η σύζυγός του, Μισελίν Πελετιέ-Ντεκό.

Ο Ντεκό εξελέγη μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας το 1979 και ήταν υπουργός Γαλλοφωνίας μεταξύ 1988-91, επί προεδρίας του Φρανσουά Μιτεράν. Έγραψε περισσότερα από 60 ιστορικά βιβλία και βιογραφίες, ενώ από τη δεκαετία του 1950 δημιούργησε πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές με θέμα την ιστορία.

Η αρχή έγινε το 1951 με τη ραδιοφωνική εκπομπή «Το Βήμα της Ιστορίας» η οποία μεταδιδόταν μέχρι το 1997. Το 1956 πέρασε στην τηλεόραση με την εκπομπή «Η κάμερα εξερευνεί τους καιρούς», η οποία συνεχίστηκε επί μια δεκαετία.

Από το 1969 μέχρι το 1987 παρουσίαζε διαδοχικά, κάθε μήνα, τρεις ωριαίες εκπομπές ιστορικού περιεχομένου.

Ο Αλέν Ντεκό γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου 1935 στη Λιλ. Σπούδασε νομικά στο Παρίσι και παρακολούθησε μαθήματα ιστορίας στη Σορβόνη, χωρίς όμως να πάρει πτυχίο. Το 1960 ίδρυσε την ιστορική επιθεώρηση Histoire pour tous και τα επόμενα χρόνια συνεργάστηκε με πολλές εφημερίδες και περιοδικά. Μεταξύ άλλων, έγραψε τη βιογραφία του Βίκτωρος Ουγκό ενώ ήταν και μεγάλος θαυμαστής του Αλεξάνδρου Δουμά και του Σασά Γκιτρί, του οποίου υπήρξε προσωπικός φίλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ντεκό είχε παντρευτεί δύο φορές και απέκτησε τρία παιδιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.