Αλμοδοβάρ: Αποδέχομαι κάθε ευθύνη για την εμπλοκή μου στα Panama Papers

Αλμοδοβάρ: Αποδέχομαι κάθε ευθύνη για την εμπλοκή μου στα Panama Papers

Ο Πέδρο Αλμοδοβάρ έσπασε τη σιωπή του και μίλησε για την υπόθεση Panama Papers και όσα τον αφορούν, σχετικά με τις αμαρτωλές offshore. Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Confidential, ο Πέδρο και ο Αγκουστίν κατείχαν μια offshore εταιρία στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους από το 1991, η ύπαρξη της οποίας εμφανίστηκε με τη δημοσιοποίηση των Panama Papers.

“Δεν γνώριζα τίποτα σχετικά με τα εν λόγω έγγραφα, αλλά πρέπει να πω πως η άγνοιά μου αυτή δεν αποτελεί δικαιολογία. Αποδέχομαι σε απόλυτο βαθμό την ευθύνη μου, μαζί με Αγκουστίν (τον αδερφό του) και σε κάθε περίπτωση αναλαμβάνω επίσης την ευθύνη που ενδεχομένως θα προκύψει από το γεγονός πως το όνομά μου βρίσκεται στα έγγραφα εκείνα” δήλωσε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης.

Ο Αλμοδοβάρ είχε ακυρώσει κάθε προωθητική ενέργεια και συνέντευξη που είχε προγραμματιστεί με αφορμή την πρεμιέρα της νέας του ταινίας στους κινηματογράφους την περασμένη Παρασκευή. “Ήταν προφανές πως τα ΜΜΕ ήθελα να μιλήσουν για άλλα θέματα” είπε σχετικά με τις παραπάνω ακυρώσεις, υποδηλώνοντας πως δεν ήθελε να δοθεί η ευκαιρία σε δημοσιογράφους να εκμεταλλευτούν τη συνέντευξη Τύπου για τη νέα του ταινία “Julieta”, ώστε να του θέσουν ερωτήματα για το ζήτημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προς υπεράσπιση του σκηνοθέτη, τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα της αποκάλυψης, ήλθε η απολογία του Αγκουστίν Αλμοδόβαρ που εδώ και χρόνια είνα ο κύριος παραγωγός των ταινίων του αδερφού του και αυτός που χειρίζεται τα οικονομικά ζητήματα της εταιρίας τους με τίτλο «El Deseo». O Aγκουστίν Αλμοδόβαρ δήλωσε ότι η εν λόγω εταιρία είχε συσταθεί πολύ πριν ξεκινήσει η διεθνής επέκταση της τωρινής εταιρίας παραγωγής τους και ότι είχε μείνει ανενεργή εδώ και χρόνια. «Από τη στιγμή που ιδρύσαμε την El Deseo, ο Πέδρο και εγώ μοιράσαμε τις ευθύνες με πολύ καθαρό τρόπο. Εγώ ελέγχω την επιχειρηματική δράση της εταιρίας και αυτός το δημιουργικό κομμάτι. Λυπάμαι πολύ για τη ζημιά που προκάλεσα στη δημόσια εικόνα του αδελφού μου, η οποία οφείλεται στο ότι δεν ήμουν έμπειρος τα πρώτα χρόνια της οικογενειακής μας επιχείρησης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.