ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος

Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος

Παρελθόν για το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) αποτελεί ο Ιωάννης Τροχόπουλος. 

Ο κ.Τροχόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του την Παρασκευή 15/4 από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΚΠΙΣΝ, την οποία το ΔΣ του οργανισμού έκανε δεκτή.

Με ένα κείμενο του το Δ.Σ του Κέντρου Πολιτισμού  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Α.Ε ενημέρωσε ότι «Αποδέχτηκε την παραίτησή του Ιωάννη Τροχόπουλου από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΚΠΙΣΝ και από μέλος του Δ.Σ του» και καταλήγει «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Τροχόπουλο για τις πολύτιμες υπηρεσίες του στη διάρκεια της ανάπτυξης του έργου και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στα μελλοντικά σχέδιά του».

Ο άνθρωπος πίσω από το βραβείο Bill Gates

Ανέλαβε τη διεύθυνση του ΚΠΙΣΝ την 1η Ιουνίου 2012 και είναι ο άνθρωπος που το 2010 οδήγησε τη Βιβλιοθήκη της Βέροιας, από έναν χώρο πολιτισμού της περιφερειας στην πανελλαδική και διεθνή αναγνώριση με αποκορύφωμα την απονομή του Βραβείου «Πρόσβαση στη Μάθηση» του Ιδρύματος Bill&Melinda Gates για τη δημιουργική χρήση των υπηρεσιών πληροφόρησης και τεχνολογίας. Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, κέρδισε 1 εκατ. δολάρια στον διεθνή διαγωνισμό τον οποίο διοργανώνει κάθε χρόνο το ίδρυμα βραβεύοντας πρότυπα εκπαιδευτικών και πληροφορικών συστημάτων από ολόκληρο τον κόσμο. 

Το 2011, με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα«Σταύρος Νιάρχος», δημιούργησε και έθεσε σε εφαρμογή ένα πρωτότυπο πανελλήνιο πρόγραμμα με τίτλο «Future Library». Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας σχετικά με την κατάσταση και τις ανάγκες των δημοτικών και δημόσιων βιβλιοθηκών της Ελλάδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η παραίτηση του Ιωάννη Τροχόπουλου έρχεται σχεδόν δύο μήνες πριν από την παράδοση του ΚΠΙΣΝ στο Ελληνικό Δημόσιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.