Μ.Θεοδωράκης: «Πήγαμε και εμείς οι αριστεροί και πήραμε την εξουσία»

Μ.Θεοδωράκης: «Πήγαμε και εμείς οι αριστεροί και πήραμε την εξουσία»

Πικρές διαπιστώσεις για την αριστερά που κυβερνάει, τα μνημόνια, τους Ευρωπαίους αλλά και ευοίωνα μηνύματα για τον αληθινό προορισμό του, έκανε ο Μίκης Θεοδωράκης με αφορμή της παρουσίασης του βιβλίου «Διάλογοι στο Λυκόφως 90 συνεντεύξεις», που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης στο σπίτι του.

Ο Μίκης χαρακτήρισε το μνημόνιο ως «ένα δίχτυ αράχνης, όπου όποιος κολλά εκεί τον τρώει η αράχνη» αν και μίλησε για τυχοδιωκτισμό αναφερόμενος στα περί «σκισίματος των μνημονίων».

«Έχουν ψηφίσει όλα αυτά τα μνημόνια, έχουν πάρει όλα αυτά τα μέτρα ενώ υπάρχουν πατεράδες που γυρνάνε σπίτι και τα παιδιά τους, τούς λένε ότι πεινάνε. Πώς το ανέχονται αυτό;» είπε εννοώντας την παρούσα κυβέρνηση και με ελαφρώς πικρό χαμόγελο σημείωσε: «Πήγαμε και μεις (σ. σ. οι αριστεροί) μετά τόσα χρόνια πάλης και πήραμε την εξουσία….».

Δεν άφησε στο απυρόβλητο του εταίρους εκτιμώντας ότι η στάση τους έχει και ιδεολογικά ερείσματα. Στο τελευταίο μνημόνιο, όπως είπε, τα βάρη έγιναν μεγαλύτερα από τα προηγούμενα «για να φύγει ο κόσμος από την αριστερά. Τους ενοχλεί που ο ελληνικός λαός είναι προοδευτικός ασχέτως αν ψηφίζει δεξιά».

Υπενθύμισε πως ήταν υπέρ της Ευρώπης από την δεκαετία του ΄60, αλλά υπέρ μιας Ευρώπης της Ειρήνης και της Δημοκρατίας, «σήμερα η Ευρώπη των μεγάλων τραπεζιτών θέλει να διαλύσει τους ανθρώπους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αισιόδοξα παρατήρησε πως πολλές φορές έχει δει στη διαδρομή του παράλυτο τον ελληνικό λαό αλλά μέσα σε μια στιγμή όλα άλλαξαν. Κι έκλεισε με την δική του κοσμοθεωρία παρακαταθήκη: «η χαρά του ανθρώπου είναι να υπηρετεί τα ιδεώδη και τα πιστεύω του;». Τα βάρη έγιναν μεγαλύτερα από τα προηγούμενα για να φύγει ο κόσμος από την αριστερά. Τους ενοχλεί που ο ελληνικός λαός είναι προοδευτικός ασχέτως αν ψηφίζει δεξιά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.