ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η ταραχώδης ζωή του Γούντι Άλεν που παντρεύτηκε την θετή του κόρη [φωτό]

Η ταραχώδης ζωή του Γούντι Άλεν που παντρεύτηκε την θετή του κόρη [φωτό]

Γούντι Άλεν ή αλλιώς Άλεν Στιούαρτ Κένιγκσμπεργκ. Σκηνοθέτης, σεναριογράφος, κωμικός, συγγραφέας, μουσικός αλλά και πέτρα του σκανδάλου. «Υπήρχε ένα μαύρο σύννεφο πάνω από το κεφάλι μου όταν ήμουν στην κούνια», αστειεύτηκε κάποτε, χωρίς να γνωρίζει ότι αυτή η φράση θα τον συνόδευε για την υπόλοιπη του ζωή.

Τα παιδικά του χρόνια

Γεννήθηκε στο Μπρούκλιν και ως παιδί θα τον έλεγε κανείς μάλλον κοινωνικό τύπο που προσπαθούσε πάντα  να κερδίζει την προσοχή των άλλων, ενώ έκανε συχνά κοπάνες από το σχολείο για να πάει κινηματογράφο. Ήταν ακόμη στο γυμνάσιο όταν ανακάλυψε το ταλέντο του να δημιουργεί ιστορίες και έτσι άρχισε να τις πουλάει σε Νεοϋορκέζους αρθρογράφους.

Τότε ήταν που αποφάσισε να αλλάξει και το εβραϊκό του όνομα με το ψευδώνυμο Γούντι Άλεν. Με ύψος 1,65 και βάρος 57 κιλά, όντας μικρόσωμος, με αφρόντιστα μαλλιά, μεγάλη μύτη, τετράγωνα γυαλιά σε συνδυασμό με τα μπεζ, φαρδιά ρούχα που συνηθίζει να φοράει, μάλλον θα τον χαρακτήριζε κανείς αφελή. Κανείς δεν θα μπορούσε να ταυτίσει αυτή την εικόνα με τα σκάνδαλα που θα εμπλακεί το όνομα του στην πορεία της ζωής του.

Ο πρώτος γάμος

WOODY ALLEN MANHATTAN ΜΑΝΧΑΤΑΝ ΓΟΥΝΤΙ ΑΛΕΝ

Η πρώτη από μια σειρά προβληματικών σχέσεων ήταν εκείνη που κατέληξε και στον πρώτο του γάμο. Η γειτόνισσα του Χάρλεν Ρόσεν αποτέλεσε για εκείνον πηγή έμπνευσης για τις stand up κωμωδίες του, την οποία όμως χώρισε το 1962. Επτά χρόνια αργότερα το 1969 θα παντρευτεί για δεύτερη φορά. Ένας ακόμη θυελλώδης γάμος με την ηθοποιό Λουίζ Λάσερ που είχε ένα προβλέψιμο τέλος, εκείνο του διαζυγίου.

Ο έρωτας με την Μία Φάροου και η αποκάλυψη της σχέσης με την θετή του κόρη

GOUNTI

Τις δεκαετίες ’80 και ’90 ο Γούντι Άλεν ήταν στο ζενίθ της καριέρας του. Μόνιμη πρωταγωνίστριά του η Μία Φάροου η οποία ήταν και ο νέος του έρωτας. Η σχέση τους κράτησε δώδεκα ολόκληρα χρόνια και μαζί έκαναν ένα παιδί και υιοθέτησαν άλλα δύο. Όλα τελείωσαν το 1992, όταν η Φάροου συγκλονισμένη ανακάλυψε γυμνές φωτογραφίες της υιοθετημένης κόρης της, Σουν-Γι Πρεβέν, στο διαμέρισμα του Άλεν.

Η αποκάλυψη έπεσε σαν βόμβα: ο Άλεν και η Πρεβέν είχαν για μήνες ερωτική σχέση, η οποία συνεχίστηκε και μετά τη δημοσιοποίησή της. Έχουν περάσει είκοσι τρία χρόνια από τότε που ο Γούντι Αλεν αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το δεσμό του με την Σουν-Γι Πρεβίν, υιοθετημένη κόρη της τότε συντρόφου του. Έκτοτε είναι μαζί και μάλιστα έχουν υιοθετήσει και δύο κόρες.

alen-kori

Σε συνέντευξή του (Ιούλιος 2013) όταν είχε ερωτηθεί αν μετανιώνει για όλα όσα έγιναν με τη Μία Φάροου, απάντησε: «Κοιτάζοντας πίσω, μετανιώνω μόνο που δεν διέλυσα τη σχέση μου μαζί της πολύ νωρίτερα. Όμως, πραγματικά ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί ο χωρισμός μας θεωρήθηκε σκάνδαλο. Ερωτεύτηκα άλλη, την παντρεύτηκα και είμαστε μαζί σχεδόν 20 χρόνια. Δεν υπήρχε κανένα σκάνδαλο, αλλά αφού αρέσει στον κόσμο να το αποκαλεί έτσι, μου αρέσει και μένα, γιατί όταν πεθάνω θα έχουν να λένε πως υπήρξα μπλεγμένος σε ένα πρώτης τάξεως σκάνδαλο».

 Το σκάνδαλο με τον βιολογικό γιό του

alen-gios

Σε μια ακόμη συνέντευξη της η Μία Φάροου θα ταράξει ξανά τα νερά με ένα νέο σκάνδαλο. Η ίδια άφησε να υπονοηθεί ότι ο μοναδικός βιολογικός γιος της με τον Γούντι Αλεν, ο Ρόναν ίσως να μην είναι παιδί του. Η Φάροου δηλώνει σε σχετική ερώτηση που της έγινε πως ο Φρανκ Σινάτρα ήταν ο μεγάλος έρωτας της ζωής της και όταν ερωτήθηκε από τη δημοσιογράφο Μορίν Ορθ για την πατρότητα του Ρόναν και το γεγονός πως μπορεί να είναι παιδί του Φρανκ Σινάτρα απάντησε «ίσως». Μάλιστα τον ισχυρισμό της έρχεται να ενισχύσει το γεγονός ότι στο ρεπορτάζ προστέθηκε και ένα μέιλ της Νάνσι Σινάτρα που δηλώνει πως «Ο Ρόναν είναι μεγάλο μέρος της ζωής μας και είμαστε ευτυχισμένοι που τον έχουμε στη ζωή μας».

Οι κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση της θετής του κόρης

ΝΤΙΛΑΝ ΦΑΡΟΟΥ

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο που θα σπιλώσει το όνομα του είναι εκείνο που αφορά στις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση της θετής του κόρης. Η Ντίλαν Φάροου, την οποία ο Άλεν είχε υιοθετήσει με την τότε σύζυγό του Μία Φάροου, αναφέρει σε ανοικτή επιστολή της που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας New York Times ότι δέχθηκε επίθεση από τον διάσημο σκηνοθέτη στη σοφίτα του σπιτιού τους σε ηλικία 7 ετών.

«Όταν ήμουν 7 ετών ο Γούντι Άλεν με πήρε από το χέρι, με οδήγησε σε μια μικρή κακοφωτισμένη σοφίτα στον δεύτερο όροφο του σπιτιού μας. Μου είπε να ξαπλώσω μπρούμυτα και να παίξω με το ηλεκτρικό τραινάκι του αδελφού μου. Με κακοποίησε σεξουαλικά», αναφέρει η νεαρή γυναίκα.

«Μου μιλούσε την ώρα που το έκανε, μου ψιθύριζε ότι είμαι ένα καλό μικρό κορίτσι, ότι αυτό θα ήταν το μυστικό μας, μου υποσχέθηκε ότι θα πάμε στο Παρίσι και ότι θα γίνω σταρ του κινηματογράφου», πρόσθεσε η Ντίλαν Φάροου. Η νεαρή γυναίκα επεσήμανε ότι μίλησε για το συμβάν στη μητέρα της.

Το 1992 η Μία Φάροου είχε κατηγορήσει τον Γούντι Άλεν ότι κακοποίησε την Ντίλαν. Την εποχή εκείνη η ηθοποιός βρισκόταν σε μια δικαστική μάχη με τον σκηνοθέτη για την επιμέλεια των παιδιών τους καθώς  είχε ανακαλύψει ότι ο Άλεν είχε σχέση με μια άλλη υιοθετημένη κόρη της, την Σουν-Γι Πρέβιν, που τότε ήταν 20 ετών.

Στον διάσημο σκηνοθέτη δεν έχουν ποτέ απαγγελθεί κατηγορίες και ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει κακοποιήσει την Ντίλαν. Το  1994 δικαστήριο της Νέας Υόρκης του αρνήθηκε το δικαίωμα να την επισκέπτεται, μετά την γνωμάτευση δύο ψυχολόγων που είχαν κρίνει ότι δεν ήταν προς το συμφέρον του κοριτσιού να «είναι αναγκασμένο να βλέπει» τον πατέρα του.

Η σκληρή κριτική από την Σούζαν Σάραντον

ΣΑΡΑΝΤΟΝ

Πρόσφατα η γνωστή ηθοποιός Σούζαν Σάραντον όταν ρωτήθηκε στο πάνελ συζήτησης στις Κάνες, τι πιστεύει για τα πρόσφατα σχόλια του Γούντι Άλεν που είπε πως δεν είχε καθόλου καλό υλικό για ταινία στο οποίο μια μεγάλη γυναίκα ερωτεύεται έναν νεαρότερο άνδρα, η Σάραντον δεν δίστασε να δηλώσει:

«Πιστεύω πως ο Άλεν κακοποίησε σεξουαλικά ένα παιδί και δεν νομίζω πως αυτό είναι σωστό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.