ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Νέες αποκαλύψεις για το κομμένο αυτί του Βίνσεντ Βαν Γκογκ

Νέες αποκαλύψεις για το κομμένο αυτί του Βίνσεντ Βαν Γκογκ

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για έναν από τους μεγαλύτερους ζωγράφους όλων των εποχών.

Ήταν Δεκεμβρίος του 1888,  όταν ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ έκοψε ένα τμήμα του αριστερού του αυτιού, εμφανίστηκε αιμόφυρτος σε έναν οίκο ανοχής και στη συνέχεια ζήτησε από μια ιερόδουλη να του τον φυλάξει.

Η επιστολή από το γιατρό του Βαν Γκογκ, Φέλιξ Ρέι, παρουσιάζει ένα σκίτσο του ακρωτηριασμένου αυτιού και αποκαλύπτει τι πραγματικά συνέβη εκείνο το βράδυ, ανατρέποντας τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Συγκεκριμένα, ο Δρ Ρέι υποστηρίζει ότι ο καλλιτέχνης δεν είχε αφαιρέσει μόνο ένα τμήμα του αυτιού του, τελικά, αλλά ολόκληρο, καθώς επίσης και ότι η γυναίκα που το παρέλαβε δεν ήταν ιερόδουλη, αλλά καθαρίστρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.