Αλ. Βέλιος για ευθανασία: «Οι 100 ημέρες λειτουργικής ζωής μοιάζουν με όνειρο απατηλό»

Αλ. Βέλιος για ευθανασία: «Οι 100 ημέρες λειτουργικής ζωής μοιάζουν με όνειρο απατηλό»

Ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος με πρωτοφανή γενναιότητα και αξιοπρέπεια, μίλησε για την «άνιση μάχη», όπως τόνισε, που δίνει με την επάρατο νόσο, με αφορμή το νέο του βιβλίο «Εγώ και ο θάνατός μου».

Το βιβλίο ξεκίνησε να το γράφει από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν πληροφορήθηκε από τον γιατρό για την κατάσταση υγείας του. Σε αυτό, ο δημοσιογράφος καταθέτει μια εξομολόγηση ζωής για να ξορκίσει το φάσμα της ανυπαρξίας.

Σήμερα, σε νέα του συνέντευξη, ο δημοσιογράφος μιλά για την κατάσταση υγείας του. «Κόπωση. Δραστηριότητα με το σταγονόμετρο. Αλλά ακόμη γράφω, διαβάζω, λειτουργώ» και προσθέτει: «Με βάση τις προβλέψεις των γιατρών και την παθολογική κόπωση που έχει αρχίσει να με καταλαμβάνει, οι 100 μέρες λειτουργικής ζωής μοιάζουν αυτή τη στιγμή με όνειρο απατηλό».

Στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε στον πόνο που βιώνει η οικογένειά του. «Φοβάμαι ότι οι δικοί μου άνθρωποι πονούν περισσότερο από μένα για το επερχόμενο, τουλάχιστον όμως αισθάνονται υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν την ίδια, σχεδόν, ψυχραιμία με μένα», λέει μεταξύ άλλων.

Έχει αποδεχθεί τον θάνατο; «Απολύτως. Δεν είχα, άλλωστε και άλλη επιλογή! Οι κλαυθμοί δεν με χαρακτηρίζουν», απαντά.

Πώς ζει την κάθε ημέρα του; «Έζησα σε πυρετώδη δραστηριότητα τις 2-3 εβδομάδες πριν από την παρουσίαση του βιβλίου μου. Τώρα προσπαθώ να ανταποκρίνομαι στις βασικότερες υποχρεώσεις μου, αλλά σε συντομογραφία. Οι μπαταρίες μου αδειάζουν», τονίζει ο Αλέξανδρος Βέλιος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.