«Έφυγε» η «παραμυθού» Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη

«Έφυγε» η «παραμυθού» Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη

Πλήρης ημερών, γαλήνια και ειρηνικά, με δισέγγονα, εγγόνια και χιλιάδες αγαπημένα «παιδιά» κάθε ηλικίας, έφυγε σήμερα το πρωί η πολυβραβευμένη συγγραφέας Γαλάτεια Γρηγοριάδου – Σουρέλη. Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, στις 16:00, στον Ι.Ν Αγίου Νεκταρίου, στην Κάτω Κηφισιά, όσοι επιθυμούν θα έχουν την ευκαιρία να της ευχηθούν «Καλό Παράδεισο», όπως εκείνη θα ήθελε.

Πολυγραφότατη, με περισσότερα από 70 έργα, κέρδισε και γαλούχησε χιλιάδες παιδικές καρδιές σε κάθε γωνιά του κόσμου. Για το συγγραφικό της έργο βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών, πήρε το Ευρωπαϊκό βραβείο παιδικής λογοτεχνίας του Παιδαγωγικού Iνστιτούτου της Πάδοβα, μπήκε στον τιμητικό πίνακα του βραβείου Άντερσεν και απέσπασε πολλά ακόμη βραβεία και διακρίσεις. Για τη δράση της τιμήθηκε από την Εκκλησία και από πολλούς άλλους ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Το ταλέντο, η αμεσότητα, η φαντασία, η απλότητα, ο δυναμισμός και η βαθειά θρησκευτική της πίστη την έκαναν οικεία όχι μόνο μέσα από τα βιβλία της αλλά και τις συναρπαστικές ομιλίες της. Μέσα από την 25ετή ραδιοφωνική εκπομπή της «Κουβεντούλες με τη Γαλάτεια»,  έγινε η δική μας, οικεία «Γαλάτεια», που με την ευθύτητα και τον αυθορμητισμό της έγινε αγαπημένη παρέα αλλά και πηγή γόνιμου προβληματισμού σε ένα ευρύτατο κοινό κάθε ηλικίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενεργή πολίτης και εμπνευσμένη παιδαγωγός αγωνίστηκε για να κρατήσει ζωντανές τις παραδοσιακές ελληνικές αξίες. Η φιλοσοφία και ο τρόπος ζωής της συνοψίζονται στον τίτλο του βραβευμένου βιβλίου της: «Εμένα με νοιάζει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.