Ο Μπόι Τζορτζ χωρίς μέικ απ όταν πάλευε να ξεφύγει από την οικογενειακή κατάρα!

Ο Μπόι Τζορτζ χωρίς μέικ απ όταν πάλευε να ξεφύγει από την οικογενειακή κατάρα!

Ο άνδρας της φωτογραφίας είναι ο Μπόι Τζορτζ χωρίς μέικ απ. Το πραγματικό του όνομα είναι Τζορτζ Άλαν Οντάουντ. Μεγάλωσε σε μια γειτονιά του Λονδίνου. Παρόλο που είχε τέσσερις αδερφούς και μια αδερφή, ισχυρίζεται ότι έζησε μοναχικά παιδικά χρόνια. Χαρακτήριζε τον εαυτό του ως το «ροζ πρόβατο» της οικογένειας.

Η μητέρα του ήταν από το Δουβλίνο, αλλά στα 18 της έμεινε έγκυος και μετακόμισε στο Λονδίνο για να κάνει μια νέα αρχή και να μην στιγματιστεί ως ανύπαντρη μητέρα. Ο Οντάουντ χαρακτήριζε την ιστορία της οικογένειάς του ως ένα «λυπητερό ιρλανδικό τραγούδι». Η γιαγιά του, όταν η ίδια ήταν 6 ετών οδηγήθηκε σε ορφανοτροφείο, όταν την βρήκαν να παίζει μόνη της στον δρόμο.

Ο θείος του εκτελέστηκε κατά τη διάρκεια του ιρλανδικού πολέμου της ανεξαρτησίας του 1919. Η μητέρα του αποκάλυψε ότι ο πατέρας του την κακοποιούσε σωματικά και ψυχικά και την χτυπούσε ακόμη και όταν ήταν έγκυος.

Ο Τζορτζ Οντάουντ είχε πει πως «ήταν ένας απαίσιος πατέρας και ένας απαίσιος σύζυγος». Ο μικρότερος αδερφός του έπασχε από σχιζοφρένεια και σε ένα παρανοϊκό επεισόδιο δολοφόνησε τη σύζυγό του. Ο Οντάουντ ξεχώριζε από την υπόλοιπη οικογένεια όχι μόνο ως προσωπικότητα, αλλά και στο στυλ. Από την νεαρή του ηλικία είχε υιοθετήσει ένα ανδρόγυνο λουκ που προκαλούσε σχόλια.

Ήταν μέλος του νεο-ρομαντικού κινήματος στην Αγγλία που εμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 70, ένα κίνημα της ποπ κουλτούρας με βασικό χαρακτηριστικό τα φανταχτερά ρούχα εμπνευσμένα από εκκεντρικές μπουτίκ μόδας και το έντονο μακιγιάζ. «Δεν με πειράζει να περπατάω στο δρόμο και να γυρνούν να με κοιτούν όλοι. Αντιθέτως, το λατρεύω» είχε πει. Ενδιαφερόταν περισσότερο για την τέχνη παρά για τα μαθήματα.

Ο Οντάουντ τσακωνόταν συνέχεια με τους καθηγητές του μέχρι που τον απέβαλαν. Έτσι, ξαφνικά έπρεπε να βρει να δουλειά για να ζήσει.

Δούλεψε σε μανάβικο, σε καπελάδικο, ακόμη και ως μακιγιέρ στο θέατρο Royal Shakespeare Company στην Αγγλία. Όμως, σύντομα το ιδιαίτερο στυλ του άνοιξε μια πόρτα. Ο Μάνατζερ των Σεξ Πίστολς Μάλκολμ ΜακΛάρεν τον έβαλε σε ένα συγκρότημα. Αμέσως, τράβηξε το βλέμμα των δισκογραφικών. Το πρώτο σινγκλ του συγκροτήματος «Do You Really Want to Hurt Me?» έφτασε το νούμερο ένα στα τσαρτς διαφόρων χωρών σε όλον τον κόσμο.

Έβγαλαν συνολικά τέσσερα άλμπουμ, που το καθένα είχε τραγούδια που έγιναν αμέσως χιτ. Όμως, ο Οντάουντ είχε εθιστεί στα ναρκωτικά και συνελήφθη για κατοχή κάνναβης. Η κατάστασή του έφερε προβλήματα στο συγκρότημα και σύντομα διαλύθηκε. Το 1986 ο μουσικός Μάικλ Ραντέτσκι βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα του Οντάουντ από υπερβολική δόση ηρωίνης.

Οι γονείς του Ραντένσκι κατηγόρησαν τον Οντάουντ για τον θάνατο του γιου τους. Ο Οντάουντ δεν καταδικάστηκε αλλά υποχρεώθηκε να κάνει αποτοξίνωση. Του έδιναν φάρμακα για να σταματήσει ο εθισμός του στην ηρωίνη, αλλά σύντομα εθίστηκε και σε αυτά.

Την ίδια χρονιά ένας άλλος φίλος του πέθανε από υπερβολική δόσης μεθαδόνης και βάλιουμ. Εκείνο το βράδυ ο Οντάουντ είχε συλληφθεί για παράνομη κατοχή ναρκωτικών.

Παράλληλα, άρχισε σόλο καριέρα, αλλά δούλεψε και ως DJ. Έβγαλε δική του σειρά ρούχων που την ονόμασε «B-Rude». Το πρόβλημα με τα ναρκωτικά και την έννομη τάξη δεν σταμάτησε ποτέ. Το 2008 επιτέθηκε σε έναν Νορβηγό και του έβαλε χειροπέδες. Ο Οντάουντ συνελήφθη και καταδικάστηκε. Ο δικηγόρος του ισχυρίστηκε ότι η συμπεριφορά του ήταν αποτέλεσμα πολύχρονης χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκισης, αλλά τελικά εξέτισε τους τέσσερις.

Οι σεξουαλικές του προτιμήσεις έχουν απασχολήσει τα μέσα. Το 1985 είπε σε συνέντευξή του ότι δεν έχει κάποια προτίμηση και πως είχε τόσο γυναίκες όσο και άνδρες συντρόφους. Το 2006 ανέφερε ότι είναι «μαχητικά γκέι» και πως αγωνίζεται για την ισότιμη αντιμετώπισή τους.

Ακούστε το τραγούδι του Karma Chameleon που έφτασε το νούμερο ένα στα τσαρτς σε τουλάχιστον 16 χώρες:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.