Σύρος: Θλίψη και συγκίνηση για την απώλεια του θρυλικού «Λιλή» – Λεονάρδου Ρούσσου

Σύρος: Θλίψη και συγκίνηση για την απώλεια του θρυλικού «Λιλή» – Λεονάρδου Ρούσσου

Η είδηση του θανάτου του, έχει σκορπίσει θλίψη και συγκίνηση στην κοινωνία της Σύρου και όχι μόνο, καθώς ο «Λιλής» ήταν γνωστός στο πανελλήνιο, καθώς συνδέθηκε με τον πατριάρχη του ρεμπέτικου, το μεγάλο Μάρκο Βαμβακάρη.

Ιδιοκτήτης της ιστορικής Κατώγας του «Λιλή» στην Άνω Σύρο, το μαγαζί που έπαιξε ο Μάρκος Βαμβακάρης το 1955, ο Λεονάρδος Ρούσσος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης 24 Ιουλίου, πλήρης ημερών, σε ηλικία 98 ετών.

Ήταν η χαρακτηριστικότερη φυσιογνωμία της Άνω Σύρου για δεκαετίες ολόκληρες. Διαχρονικά, ολόκληρη η Σύρος είχε «παρελάσει» από την ταβέρνα του «Λιλή», ενώ και οι επισκέπτες του νησιού, με το που έφταναν στο λόφο της Άνω Σύρου, το πρώτο πράγμα που ζητούσαν να δουν και να επισκεφθούν ήταν η Κατώγα που έπαιξε μουσική ο Μάρκος Βαμβακάρης.

Ο Λεονάρδρος Ρούσσος, αποτέλεσε μια ξεχωριστή μορφή για όλα τα παραπάνω, αλλά και για την καλοσύνη, την τιμιότητα και την αγάπη για την πατρίδα του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγγενείς, φίλοι και απλοί πολίτες θα πουν το τελευταίο αντίο στον «Λιλή» την Παρασκευή 26 Ιουλίου, όπου στις 3 μ.μ. είναι προγραμματισμένη η κηδεία του στο Καθολικό Κοιμητήριο, στην Ερμούπολη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.