ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρένα Βλαχοπούλου: Παράστησε την υπηρέτρια σε δημοσιογράφο και αυτός δεν κατάλαβε τίποτα

Ρένα Βλαχοπούλου: Παράστησε την υπηρέτρια σε δημοσιογράφο και αυτός δεν κατάλαβε τίποτα

Ήταν 29 Ιουλίου του 2004, όταν «έφυγε» από τη ζωή η Ρένα Βλαχοπούλου, βυθίζοντας σε θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο.

Κωμικός, σόουγουμαν και τραγουδίστρια, η Ρένα Βλαχοπούλου, που άφησε πίσω της μια αμύθητη περιουσία, έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά της στον ελληνικό κινηματογράφο. Κάθε ερμηνεία της ξεχωριστή, γι’ αυτό και την αποκαλούσαν «μεγάλη κυρία» της ελληνικής κωμωδίας. Ο κόσμος αλλά και οι συνεργάτες της την λάτρευαν. Όσοι βρίσκονταν μαζί της σε γύρισμα θυμούνται τους αυτοσχεδιασμούς της. Ένας από αυτούς στην ταινία «Η θεία μου η χίπισσα», όπου η Ρένα Βλαχοπούλου φοράει καπέλο έναν κουβά και δημιουργεί έναν χαμό μέσα στην εξέλιξη της υπόθεσης, όταν γλίστρησε στα νερά κι έπεσε κάτω.

Το ραντεβού της Ρένας Βλαχοπούλου με δημοσιογράφο

Όπως γράφει ο Μάκης Δελαπόρτας, ο οποίος σε συνέντευξή του είχε αποκαλύψει πως η Ρένα Βλαχοπούλου ψάρευε με προφυλακτικά, στο βιβλίο του «Βίβα Ρένα», η ηθοποιός απέφευγε τις συνεντεύξεις και τους δημοσιογράφους, πιστεύοντας πως ό,τι είχε να πει το έλεγε μέσα από τη δουλειά της. Γι΄ αυτό και όταν την έπαιρναν τηλέφωνο δημοσιογράφοι απέφευγε να μιλήσει. Μάλιστα, κάποιες φορές έκανε την Φιλιππινέζα, άλλες φορές την κουφή υπηρέτρια. Ολα αυτά όχι από σνομπισμό αλλά από άποψη.

Μια φορά, όμως, την κάλεσε ένας δημοσιογράφος και της ζήτησε να συναντηθούν για να της κάνει δυο-τρεις ερωτήσεις. Εκείνη δέχθηκε και το ραντεβού κλείστηκε για την επόμενη ημέρα. Το πρωινό εκείνο, η Ρένα Βλαχοπούλου σηκώθηκε και έκανε τις δουλειές του σπιτιού. Φορώντας ένα φακιόλι στα μαλλιά, μια παλιά ρόμπα, ποδιά και σοσόνια με παντόφλες άρχισε να κάνει τις καθημερινές δουλειές. Οπως γράφει ο Μάκης Δελαπόρτας, δεν ήθελε να έχει οικιακές βοηθούς και πίστευε πως τα ρούχα καθαρίζονται καλύτερα εάν τα πλένεις σε σκάφη. Τελειώνοντας τις δουλειές και πριν έρθει ο δημοσιογράφος, η Ρένα Βλαχοπούλου βγήκε στον δρόμο για να σκουπίσει το πεζοδρόμιο. Οταν κατέβηκε, είδε το πλακόστρωτο γεμάτο νερά που κυλούσαν από το διπλανό σπίτι. «Μωρή, ρουφιάνες γιατί δεν κατεβαίνετε να σκουπίσετε τα νερά σας που κοντεύουν να μας πνίξουν. Παλιοβρομιάρες! Είμαι υποχρεωμένη εγώ να σκουπίζω; Αλλά ξέρω εγώ φοβάστε να πιάσετε τη σκούπα στα χέρια σας μη τυχόν σας χαλάσει το μανικιούρ σας», φώναξε.

Η φάρσα της Ρένας Βλαχοπούλου

Την ώρα που έψελνε τις γειτόνισσες και καθάριζε, ο δημοσιογράφος κάπνιζε στον δρόμο το τσιγάρο του. Φυσικά, δεν αναγνώρισε την Ρένα Βλαχοπούλου και πλησίασε να τη ρωτήσει:

-Με συγχωρείτε, εδώ μένει η κυρία Βλαχοπούλου;
-Τι τη θέλετε; τον ρώτησε εκείνη.
-Είμαι δημοσιογράφος και με περιμένει.
-Α, είστε ο δημοσιογράφος που περιμένει;
-Ναι, απαντάει εκείνος χωρίς να την έχει αναγνωρίσει ακόμη! Εκείνη το κατάλαβε και συνέχισε.
-Ελάτε, ακολουθήστε με, θα σας πάω εγώ στην κυρία Βλαχοπούλου. Είμαι η υπηρέτριά της.
-Α, χάρηκα, είπε εκείνος κοιτώντας τη με συμπόνοια, αφού περπατούσε η καημένη κουτσαίνοντας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παριστάνοντας την υπηρέτρια, μπήκαν στο σπίτι και του είπε να καθίσει, ενώ η Ρένα Βλαχοπούλου θα έρθει σε λίγο. Την ώρα που εκείνος χάζευε τον χώρο με τις φωτογραφίες, τους πίνακες και τα έπιπλα, η Ρένα Βλαχοπούλου πήγε στο δωμάτιό της, έβαλε ένα φόρεμα, χτενίστηκε βάφτηκε και κατέβηκε σαν σταρ, έτσι όπως εκείνος την αναγνώριζε. Σύμφωνα με τον Μάκη Δελατόλα και το βιβλίο «Βίβα Ρένα», ο δημοσιογράφος δεν κατάλαβε ποτέ την πλάκα που του έκανε η Ρένα Βλαχοπούλου, η οποία συνήθιζε να κάνει πολλές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.