Αυτές ήταν οι τελευταίες λέξεις της πριγκίπισσας Νταϊάνα – Ποιος μίλησε για το μοιραίο βράδυ (φωτο)

Αυτές ήταν οι τελευταίες λέξεις της πριγκίπισσας Νταϊάνα – Ποιος μίλησε για το μοιραίο βράδυ (φωτο)

Ηταν 31 Αυγούστου του 1997, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα, το πιο διάσημο πρόσωπο στον πλανήτη εκείνη τη στιγμή, έχασε τη ζωή της στο τρομακτικό τροχαίο δυστύχημα στη γέφυρα Ντελ Αλμά, στο Παρίσι. Κυνηγημένη από τους παπαράτσι.

Ο θάνατος της Νταϊάνα, ενός προσώπου τόσο διάσημου, αλλά και με τόση ιδιαίτερη ιστορία στις πλάτες της, φούντωσε τα σενάρια και τις θεωρίες συνωμοσίας για το τι συνέβη εκείνη τη μοιραία νύχτα. Αυτόπτες μάρτυρες υπήρχαν. Οχι μόνο οι παπαράτσι που ακολουθούσαν τη μαύρη Mercedes του συντρόφου της Νταϊάνα καθώς κατευθύνονταν από το παρισινό Ritz στο σπίτι του Ντόντι αλ Φαγιέντ (διαβάστε αναλυτικά το τελευταίο 24ωρο της ζωής της Νταϊάνας), αλλά και περαστικοί.

Στις τελευταίες στιγμές της πριγκίπισσας της Ουαλίας, η οποία δεν πέθανε ακαριαία αλλά μετά από λίγη ώρα στο νοσοκομείο Pitié-Salpêtrière όπου μεταφέρθηκε, μάλιστα, βρέθηκαν γιατροί, πυροσβέστες και διασώστες. Και κάπως έτσι, πέρα από όλες τις άλλες θεωρίες που κυκλοφόρησαν αυτά τα 22 χρόνια για το θάνατο της Νταϊάνας, κυκλοφόρησαν και πολλές για τα τελευταία της λόγια, με τους αυτόπτες μάρτυρες κατά καιρούς να διηγούνται διάφορες ιστορίες.

Πραγματικότητα; Φαντασία; Κανείς δεν το γνωρίζει.

Αυτό που προκύπτει είναι πάντως ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα, αν και ψυχορραγούσε, κατάφερε να ψελλίσει κάποιες λέξεις. Και οι δύο μαρτυρίες που υπάρχουν για τα τελευταία λόγια της πριγκίπισσας της Ουαλίας, είναι πάνω κάτω οι ίδιες.

Ο Γάλλος γιατρός Φρεντερίκ Μαλιέ ο οποίος περνούσε τυχαία από το σημείο του δυστυχήματος και σταμάτησε για να προσφέρει πρώτες βοήθειες στους επιβαίνοντες, χωρίς να γνωρίζει καν την ταυτότητά τους, είχε δηλώσει, ότι ενώ η πριγκίπισσα Νταϊάνα έδινε μάχη για να καταφέρει να πάρει ανάσα, έβγαζε κραυγές πόνου και επαναλάμβανε πόσο πονάει, μέχρι που έχασε τις αισθήσεις της.

Μια άλλη ιστορία που κυκλοφόρησε, προφανώς από αυτόπτη μάρτυρα, ήθελε την Νταϊάνα να λέει: «Ω Θεέ μου, αφήστε μόνη μου». Πριν δύο χρόνια, στην 20η επέτειο του θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα,τ το 2017, ο Γάλλος πυροσβέστης Xavier Gourmelon είχε αποκαλύψει μιλώντας στην Sun ότι εκείνος με την ομάδα του ήταν οι πρώτοι που έφθασαν στο σημείο του δυστυχήματος στη γέφυρα Ντελ Αλμά στο Παρίσι.

Υποστήριξε ακόμη ότι έμεινε στο πλευρό της πριγκίπισσας Νταΐάνα καθώς ήταν χτυπημένη μέσα στην μαύρη Mercedes και χωρίς να έχει αντιληφθεί για ώρα την ταυτότητά της. Πριν οι διασώστες την απεγκλωβίσουν, ο Xavier Gourmelon υποστηρίζει ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα είπε: «Ω θεέ μου, τι συνέβη;».

Αμέσως μετά άρχισε η καρδιαγγειακή αναζωογόνηση. Ο Xavier Gourmelon ανέφερε ότι της έκανε CPR και ότι έμοιαζε σταθερή πριν την βάλουν στο ασθενοφόρο. Ο ίδιος υποστήριξε ακόμη ότι δεν μίλησε ποτέ για το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα στα μέσα πριν το 2007 καθώς οι Γάλλοι πυροσβέστες απαγορεύεται να μιλούν στα ΜΜΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο τροχαίο της γέφυρας Ντελ Αλμά στο Παρίσι εκείνη τη νύχτα της 31ης Αυγούστου, έχασαν τη ζωή τους ακαριαία ο σύντροφος της πριγκίπισσας Νταϊάνα Ντόντι αλ Φαγιέντ και ο οδηγός του Ανρί Πολ. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα κατέληξε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο. Μόνος επιζών του δυστυχήματος ο Τρέβορ Ρις Τζόουνς, ο σωματοφύλακας του αλ Φαγιέντ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.