ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Το τελευταίο χειροκρότημα – «Ράγισαν» καρδιές στην κηδεία (βίντεο-φωτο)

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Το τελευταίο χειροκρότημα – «Ράγισαν» καρδιές στην κηδεία (βίντεο-φωτο)

Θλίψη το μεσημέρι της Τετάρτης όταν ο Νίκος Πορτοκάλογλου εκφώνησε τον επικήδειο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

«Χτες το βράδυ αντί να τραγουδάμε στο Ηρώδειο έπρεπε να καθίσω να γράψω αυτό τον αποχαιρετιστήριο λόγο . Μπήκες την πρώτη μέρα θυμάμαι στο στούντιο φουριόζος αλλά μετά έσκασες ένα μεγάλο χαμόγελο και κατάλαβα ότι έχω να κάνω με έναν χρυσό άνθρωπο . Από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε στη σκηνή ήταν σαν να είμαστε μαζί για χρόνια . Ο τίτλος μας είναι 40 χρόνια επιτυχία . Είχες το χάρισμα της επικοινωνίας με τον κόσμο. Ο Λαυρεντης , ο Μελωδός μου, έλεγα. Σαν κεραυνός έπεσε στα κεφάλια μας το τραγικό νέο και θρηνούμε όλοι το δικό μας άνθρωπο. Μοιραστηκαμε τα πάντα σαν αδέρφια. Μου μιλούσε για τις μεγάλες του αγάπες τη σύντροφο του Ελένη , την κόρη του Κλάρα, τον αδερφό του και τους φίλους του. Η τελευταία μας συναυλία ήταν την Παρασκευή και μου είπε: Τι άλλο θέλουμε Νικολάκη μου, δεν μας βαρέθηκε τόσα χρόνια ο κόσμος και έρχονται κι ακούν τα τραγουδάκια μας. Έφυγε χαρούμενος. Καλό σου ταξίδι, φίλε μου» κατάφερε να πει μέσα σε λυγμούς ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

Στους στίχους του τραγουδιού «Και τι ζητάω» ο Λαυρέντης αναφωνούσε στο ρεφρέν «Μια ευκαιρία στον παράδεισο να πάω». Η ευκαιρία αυτή του δόθηκε χτες, όταν πέταξε ψηλά για τη γειτονιά των αγγέλων, όπως έλεγαν, συνοδευόμενος από το πιο δυνατό χειροκρότημα όπως εκείνο που είχε εισπράξει πριν από λίγες ήμερες στην τελευταία του συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στο Βόλο.

Το σπαρακτικό αντίο της συζύγου και της κόρης του

Η 25χρονη μοναχοκόρη του Μαρία Κλάρα και η σύζυγός του Ελένη, τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, χωρίς να μπορούν να πιστέψουν ότι ο άνθρωπός τους έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή.

«Στον λατρεμένο μας σύζυγο και πατερούλη που η καλοσύνη του και η αγάπη του αγκάλιασε εμάς και όλο τον κόσμο», έγραφε το στεφάνι της οικογένειας του.

Ο τραγουδοποιός που με τις μελωδίες του σημάδεψε μια γενιά, «έφυγε» το πρωί της Δευτέρας προδομένος από την καρδιά του, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, στον Πτελεό Μαγνησίας. Μάλιστα, η μοναχοκόρη του ήταν εκείνη που τον βρήκε νεκρό και προσπάθησε πρώτη να τον βοηθήσει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα στο «τελευταίο αντίο»

Το «παρών» στην εξόδιο ακολουθία του καλλιτέχνη Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα. Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο «τελευταίο αντίο» αμέσως μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ. Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη χτες το μεσημέρι , στον ιερό ναό του νεκροταφείου Ζωγράφου. Από πολύ νωρίς φίλοι και συνάδελφοί του άρχισαν να συγκεντρώνονται στο κοιμητήριο του Ζωγράφου.

Όλοι, με πρόσωπα σκυθρωπά και εμφανή θλίψη προσήλθαν αμίλητοι για τον ύστατο αποχαιρετισμό. Μεταξύ των πρώτων που έφτασαν ήταν ο Γιώργος και η Αννα Νταλάρα, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Ελένη Ράντου, ο Γιάννης Κότσιρας, η Βάσια Τριφύλλη, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Γιάννης Ζουγανέλης , ο Λάκης Παπαδόπουλος καθώς και δεκάδες καλλιτέχχνες από όλο το φάσμα της πολιτιστικής δημιουργίας βρίσκονταν κοντά στη γυναίκα του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα ,Ελένη και την πολυαγαπημένη του κόρη στη δύσκολη στιγμή του αποχαιρετισμού.

Ο αιφνίδιος θάνατος του σπουδαίου καλλιτέχνη σόκαρε και γέμισε με θλίψη την ελληνική μουσική σκηνή στην οποία άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του. Ραδιόφωνο, τηλεόραση και κοινωνικά δίκτυα κατακλύστηκαν από τραγούδια του αγαπημένου τραγουδοποιού, αλλά και από μηνύματα συντριβής για τον ξαφνικό χαμό του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.