Πέθανε ο παραγωγός Ρόμπερτ Έβανς – Η καριέρα στην Paramount, η «μάχη» με τις ουσίες και οι επτά γάμοι (βίντεο)

Πέθανε ο παραγωγός Ρόμπερτ Έβανς – Η καριέρα στην Paramount, η «μάχη» με τις ουσίες και οι επτά γάμοι (βίντεο)

Ο Ρόμπερτ Έβανς, ο παραγωγός του Χόλιγουντ, που απέδειξε ότι είναι ένας χαρακτήρας αξέχαστος, όπως εκείνοι στις κλασικές ταινίες που είχε επιβλέψει ως επικεφαλής παραγωγής για την Paramount Pictures, πέθανε σε ηλικία 89 ετών.

Αν και το έργο του ήταν πιο παραγωγικό κυρίως τη δεκαετία του ’70, (The Godfather, Chinatown, The Greate Gatsby) η περσόνα του Έβανς τον καθιέρωσε στις τάξεις των παραγωγών του Χόλιγουντ.

Ο χολιγουντιανός παραγωγός με τους 7 γάμους

Η χαρακτηριστική εικόνα του ενισχύθηκε από τους επτά γάμους του (μεταξύ άλλων με τις ηθοποιούς, Άλι ΜακΓκρόου και Κάθριν Όξενμπεργκ), την περίφημη μάχη του με την εξάρτηση από την κοκαΐνη και την αυτοβιογραφία του The Kid Stays in the Picture, που οδήγησε σε ένα audiobook με δική του ανάγνωση, το οποίο απέκτησε καλτ διαστάσεις και το 2002 έγινε ντοκιμαντέρ. Μία γεύση από τον βίο του παραγωγού στο παρακάτω βίντεο από το ντοκιμαντέρ.


Απο πωλητής, μεγαλοπαραγωγός του Χόλιγουντ

Η ιστορία λέει ότι ενώ ήταν διακοπές στο Λος Άντζελες, ο γεννημένος στη Νέα Υόρκη Έβανς, που εργαζόταν ως πωλητής στον χώρο της μόδας, εντοπίστηκε να χαλαρώνει σε πισίνα από την ηθοποιό, Νόρμα Σίρερ που σκέφτηκε ότι θα ήταν τέλειος για να υποδυθεί τον εκλιπόντα σύζυγό της, τον θρυλικό παραγωγό, Ίρβινγκ Θάλμπεργκ στην ταινία «Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα» του 1957.

Μετά από μερικούς ρόλους, ο Έβανς αποφάσισε ότι θα ήταν πιο κατάλληλος ως πραγματικός παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών σε αντίθεση με το να υποδύεται έναν στην οθόνη.
Επέστρεψε πίσω στη βιομηχανία της μόδας, αλλά επανεμφανίστηκε στο Χόλιγουντ, όταν αγόρασε τα δικαιώματα για μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του μυθιστορήματος The Detective.

Η καριέρα στην Paramount

Η καριέρα του Εβανς αρχίζει το 1966 όταν προσελήφθη από το στούντιο της Paramount που τότε αντιμετώπιζε προβλήματα. Τρία χρόνια αργότερα ήταν κορυφαίο στέλεχός της και υπό την καθοδήγησή του η Paramount έγινε το πιο επιτυχημένο στούντιο στο Χόλιγουντ κατά τη διάρκεια μιας δεκαετίας που συγκλόνισε το κινηματογραφικό status quo.

Η έπαυλή του στο Μπέβερλι Χιλς έγινε στέκι για πάρτι και συχνά οργάνωνε ιδιωτικές προβολές νέων ταινιών με καλεσμένους τους Ντάστιν Χόφμαν και Τζακ Νίκολσον.

Η μάχη με τις ουσίες

Το 1980 και ενώ είχε δημιουργήσει τη δική του εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών συνελήφθη για κατοχή κοκαΐνης.

Μερικά χρόνια αργότερα, στα γυρίσματα του «Κότον Κλαμπ» όπου ο Έβανς ήταν παραγωγός, το όνομά του συνδέθηκε με την υπόθεση της δολοφονίας του Ρόι Ρέιντιν, παράγοντα του Χόλιγουντ, αλλά δεν του αποδόθηκε ποτέ επίσημη κατηγορία.

Η προσωπική του ζωή βρέθηκε και πάλι στα πρωτοσέλιδα, όταν αναφέρθηκε ως ένας από τους πελάτες της Χάιντι Φλάις μιας από τις πιο γνωστές «μαντάμ του Χόλιγουντ».
Το 1998 ο Έβανς υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο από το οποίο παρέλυσε η μία πλευρά του και δεν μπορούσε να μιλήσει, αλλά τελικά ανέκαμψε πλήρως μετά από εντατική θεραπεία.

Έκανε μια θριαμβευτική επιστροφή κατά κάποιο τρόπο, με το ντοκιμαντέρ του 2002 “The Kid Stays in the Picture” σε σκηνοθεσία Νανέτ Μπερνστάιν και Μπρετ Μόργκεν, στο οποίο ο Έβανς μίλησε για τη ζωή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ρόμπερτ Έβανς από τον γάμο του με την Άλι ΜακΓκρόου απέκτησε έναν γιο, τον Τζος ηθοποιό και σκηνοθέτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.