ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Πανταζής – Σήμερα η κηδεία του

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Πανταζής – Σήμερα η κηδεία του

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του αγαπημένου ηθοποιού Τάσου Πανταζή, ενός από τους πρώτους ηθοποιούς που αποτέλεσαν το βασικό πυρήνα του ΚΘΒΕ, υπηρετώντας με ήθος το ελληνικό θέατρο και ερμηνεύοντας σημαντικούς ρόλους.

Ο Τάσος Πανταζής άφησε έντονα το στίγμα του ως πρωταγωνιστής στο ΚΘΒΕ συμμετέχοντας συνολικά σε πάνω από εβδομήντα παραστάσεις. Η θητεία του σε αυτό ξεκίνησε το 1971 στην παράσταση «Οι βάτραχοι» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Κωστή Μιχαηλίδη. Τελευταία του συνεργασία με το ΚΘΒΕ ήταν το 2015 στην παράσταση «Ο γλάρος» του Αντόν Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου.

Ο Τάσος Πανταζής σπούδασε στη Δραματική σχολή του Λ. Σταυράκου. Μεταξύ των παραστάσεων του ΚΘΒΕ, στις οποίες έλαβε μέρος από το 1971, ξεχωρίζουν: «Μήδεια» (Αγγελιοφόρος, σκην. Μ. Βολανάκης), «Ικέτισσες» (Θησέας, σκην. Κ. Μπάκας), «Βάκχες» (Β’ άγγελιοφόρος, σκην. Ν. Χαραλάμπους), «Τρωάδες» (Μενέλαος, σκην. Α. Βουτσινάς), «Ιφιγένεια εν Ταύροις» (Αγγελιοφόρος, σκην. Ν. Χαραλάμπους), «Μήδεια» (Κρέοντας, σκην. Α. Βουτσινάς), «Ένας μήνας στην εξοχή» (Μπελάγιεφ, σκην. Ν. Περέλης), «Ματωμένος γάμος» (Γαμπρός, σκην. Χ. Χριστοφής), «Μιας πεντάρας νιάτα» (Δημήτρης, σκην. Α. Μίγκας), «Οι αλλοπαρμέ­νοι» (Βαρκεντέρο, σκην. Ν. Χουρμουζιάδης), «Έξω από την πόρτα» (Ο άλλος, σκην. Π. Χαρίτογλου). Σκηνοθέτησε τα έργα: «Μανδραγόρας», «Το πανηγύρι» και «Το σκιάχτρο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κηδεία του Τάσου Πανταζή θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 29/11/2019, στις 12.30 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ασπροβάλτας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.