Σε εξέλιξη έρευνα στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» για τον θάνατο του ηθοποιού Γιώργου Κοτανίδη

Σε εξέλιξη έρευνα στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» για τον θάνατο του ηθοποιού Γιώργου Κοτανίδη

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» η προκαταρκτική εξέταση για τον θάνατο του ηθοποιού Γιώργου Κοτανίδη. Την έρευνα διενεργεί ο διευθυντής της Γ’ Χειρουργικής Κλινικής, κ. Ηρακλής Τσίπρας.

Ο 74χρονος καλλιτέχνης κατέληξε στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), όπου είχε εισαχθεί έπειτα από επιπλοκή που εμφάνισε κατόπιν χειρουργείου.

Η χειρουργική επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί στο τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου ήταν αφαίρεση των εκκολπωμάτων στο έντερο, ωστόσο η έκβασή της δεν ήταν η αναμενόμενη. Είχε προηγηθεί η νοσηλεία του στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» για ειλεό, ο οποίος τελικά δεν χρειάστηκε επέμβαση καθώς «λύθηκε» όπως είναι η ιατρική ορολογία.

Η αναστόμωση (ένωση του εντέρου) δεν επουλώθηκε, με αποτέλεσμα το έντερο να σπάσει. Ο ασθενής υπέστη περιτονίτιδα, από τις πλέον σοβαρές επιπλοκές, και στη συνέχεια εκδήλωσε σηψαιμία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι ιστολογικές εξετάσεις έδειξαν πως υπήρχε πρόβλημα στο έντερο. Ωστόσο, η ιστολογική εξέταση αποτυπώνει μία μόνο παράμετρο από τη μοιραία αυτή νοσηλεία, για την οποία ήδη ο στενός περίγυρος του Γιώργου Κοτανίδη έχει κάνει μία πρώτη «διάγνωση», αυτήν του ιατρικού λάθους. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν σκιές και στην παρακολούθηση του ασθενούς από τον διευθυντή χειρουργό που τον χειρούργησε.

Ο ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κούλογλου καταλόγισε «ανικανότητα», «ανευθυνότητα» και «αδιαφορία» από την πλευρά του νοσοκομείου: «Ο γιατρός που τον εγχείρησε έφυγε αμέσως μετά την επέμβαση.

Ήταν το Σαββατοκύριακο πριν από την Πρωτοχρονιά και οι εκπαιδευόμενοι που έκαναν βάρδια δεν εκτίμησαν σωστά την όλη κατάσταση. Τη Δευτέρα, όταν ο γιατρός επέστρεψε στο πόστο του, ο Γιώργος είχε πάθει σηψαιμία από το Σάββατο. Ηταν πλέον αργά. Το κακό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν σύστημα και συνειδήσεις δούλευαν σωστά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούλογλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τις πράξεις και τις τυχόν παραλείψεις και όλο το ιστορικό της διαδρομής του Γιώργου Κοτανίδη στο «Γ. Γεννηματάς» θα αποτυπώσει στην έκθεση της προκαταρκτικής εξέτασης ο διενεργών αυτήν, ο κ. Τσίπρας. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένεται σε περίπου 15 ημέρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.