Σάλος στην Αμερική εξαιτίας ντοκιμαντέρ που «αποκαλύπτει» πως ο 2Pac σκηνοθέτησε τη δολοφονία του και ζει ακόμα (φώτο)

Σάλος στην Αμερική εξαιτίας ντοκιμαντέρ που «αποκαλύπτει» πως ο 2Pac σκηνοθέτησε τη δολοφονία του και ζει ακόμα  (φώτο)

Σάλος έχει δημιουργηθεί από ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με το οποίο ο πιο διάσημος ράπερ Τούπακ (2Pak) σκηνοθέτησε τον θάνατό του και ζει στο Μεξικό

Ο Τουπάκ Αμάρου Σακούρ, γνωστός και με τα καλλιτεχνικά ψευδώνυμα 2Pac και Makaveli, ήταν Αμερικανός ράπερ, μουσικός παραγωγός και κοινωνικός ακτιβιστής. Πέθανε όταν μία άσπρη κάντιλακ σταμάτησε δίπλα στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και από το πίσω παράθυρο τον πυροβόλησαν πέντε φορές. Ήταν μόλις 24 ετών. Η υπόθεση της δολοφονίας του δεν εξιχνιάστηκε και έγινε μια ιστορία που ενέπνευσε αστικούς μύθους και θεωρίες συνωμοσίας.

Δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρει ότι νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του 2Pak ισχυρίζεται ότι ο τραγουδιστής σκηνοθέτησε τον θάνατό του και ζει στο Νέο Μεξικό, όπου τον προστατεύουν οι Ναβάχο. Ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ «2Pac: Η Μεγάλη Απόδραση» (2Pac: The Great Escape From UMC), Ρικ Μπος, ισχυρίζεται ότι ο ράπερ, δεχόμενος προστασία από τους Ναβάχο, ζει εδώ και 24 χρόνια στο Μεξικό, όπου μεταφέρθηκε με ένα ιδιωτικό ελικόπτερο.

Ο Μπος ισχυρίζεται ότι το νέο ντοκιμαντέρ δεν είναι έργο επιστημονικής φαντασίας και ότι ο ράπερ είχε πληροφορηθεί ότι θα υπάρξει απόπειρα εναντίον του και είχε σχεδιάσει την «απόδρασή του».

https://www.instagram.com/p/BMuq2skhFjA

Τουπάκ: Η στυγνή δολοφονία που τον έκανε … θρύλο
Το όνομα του 2PAC (Τουπάκ Αμάρου) προέρχεται από έναν αρχηγό των Ίνκα. Το πραγματικό όνομα του ήταν Λεσέϊν Πάρις Κρουκς. Μεγάλωσε ανάμεσα σε πολλά άτομα που ανήκαν στους «Μαύρους Πάνθηρες», όπως η μητέρα του, η οποία τον ανέθρεψε μόνη της, αφού ο πατέρας του είχε εγκαταλείψει την οικογένεια, όταν ο Τούπακ ήταν ακόμη σε μικρή ηλικία. Όταν η μητέρα του ήταν έγκυος στον Τούπακ, βρισκόταν στη φυλακή. Ο νεαρός Τούπακ ένιωθε πολλή μοναξιά και ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με τη ραπ μουσική από τους «Digital Underground» το 1990. Ο Τούπακ αντιλήφθηκε ότι δεν μπορούσε να βρει την αναγνώριση που ήθελε με τους Digital Underground και αποχώρησε από αυτούς.

Ο Τούπακ απεβίωσε στις 13 Σεπτεμβρίου 1996, ενώ βρισκόταν στο απόγειο της δόξας του και η δολοφονία του χαρακτηρίζεται «ανεξιχνίαστη υπόθεση». Πιο συγκεκριμένα, στις 7 Σεπτεμβρίου είχε πάει να παρακολουθήσει, στο γήπεδο MGM Grand του Λας Βέγκας, έναν αγώνα μποξ μεταξύ του Μάικ Τάισον (Mike Tyson) και του Μπρους Σέλντον (Bruce Seldon). Ο Τάισον δεν άφησε και πολλά περιθώρια στον αντίπαλο του και έτσι ο αγώνας τελείωσε στον πρώτο κιόλας γύρο, αναδεικνύοντάς τον ως νικητή. Αργότερα, ο Τούπακ καθώς επέβαινε στο αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη της εταιρίας του, στη θέση του συνοδηγού, κατευθυνόταν στο Club 662. Στις 11:17 καθώς περίμεναν στο φανάρι, μία άσπρη κάντιλακ σταμάτησε δίπλα τους και από το πίσω παράθυρο πυροβόλησαν πέντε φορές τον Τούπακ.

Αμέσως εξαφανίστηκαν, ενώ η μαύρη BMW που οδηγούσε ο Σουγκ Νάιτ, ξαφνικά έβαλε μπρος, έκανε αναστροφή και συγκρούστηκε στο πεζοδρόμιο στην απέναντι λωρίδα του δρόμου. Επιτόπου, έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί και τα ασθενοφόρα για να μεταφέρουν τους τραυματίες στο νοσοκομείο και να διερευνήσουν την σκηνή του εγκλήματος. Ο Τουπάκ έπεσε σε κώμα και μετά από 6 ημέρες στο νοσοκομείο, στις 13 Σεπτεμβρίου πέθανε, από εσωτερική αιμορραγία. Δύο μήνες μετά τον θάνατό του, κυκλοφόρησε ο δίσκος «The Don Killuminati: The 7 Day Theory». Αρκετές θεωρίες συνωμοσίας έχουν ακουστεί, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί ο δολοφόνος, του όπως πολλοί θεωρούν καλύτερου ράπερ όλων των εποχών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Τούπακ ξέφυγε από τα γκέτο στα οποία ζούσε (συχνά, οι οπαδοί του τον μνημονεύουν ως «ο Τσε των γκέτο της Αμερικής», πάλεψε για μια καλύτερη ζωή και για ίσα δικαιώματα και έγινε ο κορυφαίος καλλιτέχνης της ραπ μουσικής παγκοσμίως. Το 2003 ψηφίστηκε από τους θεατές του MTV ως ο υπ’ αριθμόν ένα καλλιτέχνης της ραπ (νούμερο 1 MC) όλων των εποχών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.