ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πέθανε η Γαλλο-αμερικανίδα σκηνοθέτρια και ηθοποιός Τόνι Μάρσαλ

Πέθανε η Γαλλο-αμερικανίδα σκηνοθέτρια και ηθοποιός Τόνι Μάρσαλ

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε η Γαλλο-αμερικανίδα ηθοποιός και σκηνοθέτρια Τόνι Μάρσαν.

Η Γαλλο-αμερικανίδα σκηνοθέτρια, Τόνι Μάρσαλ, η μοναδική γυναίκα που κέρδισε το γαλλικό κινηματογραφικό βραβείο Σεζάρ καλύτερης σκηνοθεσίας για το «Venus beaute (instiut)» («Ινστιτούτο ομορφιάς») το 2000, πέθανε σήμερα σε ηλικία 68 ετών, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η ατζέντισσά της Ελίζαμπεθ Τάνερ.

Κόρη της ηθοποιού Μισλέν Πρεσλ και του Αμερικανού ηθοποιού, σκηνοθέτη και παραγωγού Ουίλιαμ Μάρσαλ, η Τόνι Μάρσαλ είχε ξεκινήσει την καριέρα της στον κινηματογράφο ως ηθοποιός το 1972 στην ταινία «L’Evénement le plus important depuis que l’homme a marché sur la lune» («Το πιο σημαντικό γεγονός μετά την κατάκτηση της Σελήνης») του Ζακ Ντεμί.

Πέρασε στη σκηνοθεσία το 1990 με το «Pentimento» και ακολούθησαν μια δεκαριά ταινίες μεγάλου μήκους, μεταξύ των οποίων το «Ινστιτούτο ομορφιάς» με τη Ναταλί Μπεΐ και την Οντρέ Τατού, την πιο γνωστή ταινία της, που θα της χαρίσει πολλά Σεζάρ μεταξύ των οποίων εκείνα της καλύτερης σκηνοθεσίας και της καλύτερης ταινίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα ακολουθήσουν το «Au plus près du paradis» («Πιο κοντά στον παράδεισο») με την Κατρίν Ντενέβ και τον Γουίλιαμ Χαρτ, το «France Boutique» με την Καρίν Βιάρ και τον Φρανσουά Κλουζέ, ή το «Numéro une» με την Εμανουέλ Ντεβός το 2017, η τελευταία ταινία της για τον αγώνα μιας μηχανικού να γίνει επικεφαλής μιας εταιρίας του CAC 40.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.