ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Έφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός Αλέκος Ουδινότης

«Έφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός Αλέκος Ουδινότης

Έφυγε από τη ζωή ο σημαντικός ηθοποιός Αλέκος Ουδινότης ο οποίος διέγραψε μια μεγάλη και σημαντική διαδρομή στις ελληνικές θεατρικές σκηνές αλλά και στον κινηματογράφο και διακρίθηκε ερμηνεύοντας σημαντικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ο Αλέκος Ουδινότης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν απ’ όπου αποφοίτησε το 1960 και μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) με το οποίο ξεκίνησε τη συνεργασία το 1974 στην την παράσταση «Ο βυσσινόκηπος» του Αντόν Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Μίνου Βολανάκη. Από τότε μέχρι και το 1999 έπαιζε σε δεκάδες άλλες παρατάσεις του μεταξύ των οποίων και οι «Θείος Βάνιας» του Αντόν Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου (1993), «Ο πρέπων θάνατος» του Σπύρου Γαλαίου, σε σκηνοθεσία Τάκη Καλφόπουλου (1993), «Ο επιστάτης» του Χάρολντ Πίντερ, σε σκηνοθεσία Αλέκου Ουδινότη (1992), «Μια ευαίσθητη ισορροπία» του Έντουαρντ Άλμπη, σε σκηνοθεσία Νίκου Αρμάου (1991), «Πάρτυ γενεθλίων» του Χάρολντ Πίντερ, σε σκηνοθεσία Στέλιου Γούτη (1989), «Το παιχνίδι των ρόλων» του Λουίτζι Πιραντέλλο Λουίτζι, σε σκηνοθεσία Ροζάριο Κρεσέντσι (1987), «Η σιωπή της Άλκηστης» της Τίνας Στεφανοπούλου και της Ομάδας Νέμεση την οποία σκηνοθέτησε ο ίδιος.

Παράλληλα ο Αλέκος Ουδινότης συμμετείχε και σε πλήθος ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου. Ανάμεσά τους και οι ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Μια αιωνιότητα και μια μέρα»(1998) και «Το βλέμμα του Οδυσσέα» (1995) αλλά και τα φιλμ «Ο κύριος με τα γκρι» (1997), «Ήσυχες μέρες του Αυγούστου» (1991), «Ο αήττητος» (1971), «Βαβυλώνια» (1970), «Κατηγορώ τους δυνατούς» (1970), «Για την τιμή και για τον ερώτα» (1969), «Ένας άνδρας με συνείδηση» (1969), «Η κραυγή μιας αθώας» (1969), «Η οδύσσεια ενός ξεριζωμένου» (1969), «Η σφραγίδα του Θεού» (1969), «Τρικυμία μιας καρδιάς» (1969), «Φτωχογειτονιά, αγάπη μου» (1969), «Ποτέ δεν είναι αργά» (1968), «Ταπεινός και καταφρονεμένος» (1968), «Το παρελθόν μιας γυναίκας» (1968), Άδικη κατάρα (1967), Εμείς οι αμαρτωλοί (1966), Κοινωνία ώρα μηδέν (1966), «Διψασμένη γι’ αγάπη» (1965), «Λολίτες της Αθηνάς» (1965), «Με λύγισε η φτώχεια» (1965).

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, στις 10:45 στα Κοιμητήρια Αναστάσεως Του Κυρίου, στη Θέρμη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.