ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Φ. Δεληβοριάς: «Δεν με χωρίζει τίποτα με τον Α. Γεωργιάδη εκτός… από όλο τον κόσμο»

Φ. Δεληβοριάς: «Δεν με χωρίζει τίποτα με τον Α. Γεωργιάδη εκτός… από όλο τον κόσμο»

Μετά τα σχόλια του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, περί «τυφλό μίσος απέναντι στην κυβέρνηση», ο Φοίβος Δεληβοριάς πέρασε εκ νέου στην αντεπίθεση.

“Κατάλαβα πως ο κύριος Δεληβοριάς δεν εκπροσωπεί ούτε τα συμφέροντα των καλλιτεχνών ούτε τους καλλιτέχνες. Εκπροσωπεί ένα τυφλό μίσος κατά της κυβερνήσεως. Δικαίωμά του. Επαναλαμβάνω, μας αρέσει η Δημοκρατία για να μπορεί ο κ. Δεληβοριάς να εκφράζει το τυφλό του μίσος κατά της κυβερνήσεως, αλλά καταλαβαίνουμε περί τίνος πρόκειται. Δεν μιλάμε περί αγωνίας του καλλιτεχνικού κόσμου”, ανέφερε ο υπουργός.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς είπε στο Open: “Δεν με χωρίζει τίποτα με τον κ. Γεωργιάδη εκτός από όλο τον κόσμο. Οι καλλιτέχνες είμαστε δίπλα στον κόσμο και περνάμε κι εμείς το ίδιο. Ο κ. Υπουργός μίλησε ως η εξουσία απέναντι στους καλλιτέχνες. Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν κοιτάξει αυτά που θέλουμε να πούμε, θα τα βρει δίκαια.

Ζητάμε, όπως όλοι οι άνθρωποι που επλήγησαν την πανδημία, τη νόμιμη αποζημίωσή μας για αυτά που χάσαμε. Σεβαστήκαμε πρώτοι τα μέτρα για τη δημόσια υγεία και θα τα ασπαστούμε ως το τέλος. Απλώς η δουλειά μας είναι τέτοια, που θα αργήσουμε πάρα πολύ να επιστρέψουμε και, ακριβώς, επειδή πολλοί από εμάς ζουν με τα πνευματικά δικαιώματα, έχουμε επικεντρώσει – οι στιχουργοί και συνθέτες – τον αγώνα μας σε αυτά για να μπορέσουμε μέχρι τον επόμενο Απρίλιο να ζήσουμε…

Δεν υπάρχει τυφλό μίσος απέναντι σε κανέναν. Μπορεί να έχω διαμαρτυρηθεί για πράγματα που κάνει η εκάστοτε κυβέρνηση ως πολίτης ή να έχω σατιρίσει μέσα απ’ τα τραγούδια μου, αλλά αυτό είναι άλλο. Δεν θα μιλούσα ποτέ έτσι σε καμία περίπτωση” ανέφερε συγκεκριμένα ο Φοίβος Δεληβοριάς, ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε:

“Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης, ενδεχομένως δε θα μπορούν να βγάλουν το καλοκαίρι. Ζητάμε να προβλεφθεί το θεσμικό πλαίσιο τόσο στα βοηθήματα όσο και στην ενίσχυση των οργανισμών μας. Οι στιχουργοί και οι συνθέτες είμαστε ταυτοποιημένοι μέσα από τους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΔΕΜ, είναι απροστάτευτος ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο ιδιωτικός χώρος των συναυλιών, σε αντίθεση με τον κρατικό για τον οποίο υπάρχει μέριμνα. “Σε όλο το πακέτο μέτρο που ανακοινώθηκε, το μόνο που ειπώθηκε και μας έκανε μεγάλη έκπληξη επειδή είχαμε πάρα πολλές συζητήσεις με το υπουργείο, ήταν ότι θα χτυπηθούν κάποια πειρατικά σάιτ. Αυτό δεν είναι αρκετό” ξεκαθάρισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.