ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νίκη Λινάρδου: Το ψευδώνυμο με το οποίο ξεκίνησε τη καριέρα της αλλά «απαρνήθηκε»

Νίκη Λινάρδου: Το ψευδώνυμο με το οποίο ξεκίνησε τη καριέρα της αλλά «απαρνήθηκε»

Η χρήση ψευδωνύμων είναι κάτι αρκετά σύνηθες στον κόσμο του κινηματογράφου,

Η αξέχαστη ηθοποιός ενώ ξεκίνησε την καριέρα της στο μουσικό θέατρο ως «Μπέμπη Κούλα», το άλλαξε σε Νίκη Λινάρδου, όταν γνώρισε και κατόπιν παντρεύτηκε τον Αλέκο Σακελλάριο.

Βέβαια, η αλλαγή του ονόματος ήταν και αυτή μέρος της γενικότερης αλλαγής που προσπάθησε να κάνει ο ογκόλιθος του ελληνικού κινηματογράφου στην εικόνα της δεύτερης συζύγου του. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στην επιθεώρηση «Όσα παίρνει ο άνεμος» (Θέατρο Περοκέ, 1954) και ο Σακελλάριος την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα. Τότε ήταν που θα ξεκινούσε και η προσπάθειά του να την επιβάλει ως σταρ του σινεμά, ζητώντας της παράλληλα να σταματήσει το μουσικό θέατρο. Κάτι που η ίδια δέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Το «Μπέμπη Κούλα» το εγκατέλειψε οριστικά το 1962 (μετά την κωμωδία «Όταν λείπει η γάτα»), και κάτω από τις συστάσεις του συζύγου της πια Αλέκου Σακελλάριου ξεκινά να εμφανίζεται ως «Νίκη Λινάρδου». Ο γάμος τους κράτησε 10 χρόνια περίπου και μέσα σε αυτό το διάστημα πρόλαβε να παίξει σε περισσότερες από 25 ταινίες, σε κάποιες μάλιστα και ως πρωταγωνίστρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά το διαζύγιο της, η ηθοποιός ξεκίνησε μία νέα καριέρα, πατώντας πλέον στα δικά της πόδια και καταφέρνοντας να την αγαπήσει εκ νέου το ελληνικό κοινό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.