Ζ.Λάσκαρη: Ο πατέρας της σκοτώθηκε στον πόλεμο – Από ποιον πήρε το όνομα της (βίντεο)

Ζ.Λάσκαρη: Ο πατέρας της σκοτώθηκε στον πόλεμο – Από ποιον πήρε το όνομα της (βίντεο)

Η Ζωή Λάσκαρη δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα της, ο οποίος δολοφονήθηκε στον πόλεμο, παρόλα αυτά μιλούσε πάντα με «ζεστά» λόγια γι’ αυτόν.

Η Ζωή Λάσκαρη ήταν η μοναχοκόρη του βασιλόφρονα στρατιωτικού Δημητρίου Κουρούκλη, ο οποίος σκοτώθηκε από άνδρες του ΕΛΑΣ το 1943, κατά την διάρκεια της Κατοχής, ενώ και η μητέρα της υπήρξε θύμα των κομμουνιστών, κατά την διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου.

Η ίδια είχε βρεθεί στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου και με τα λόγια της τους είχε συγκινήσει.

Ζωή Λάσκαρη: Από αυτό τον άνθρωπο πήρε το επίθετο της! Δεν είναι ο πατέρας της…

Η Ζωή Λάσκαρη δεν πήρε το επίθετο της από τον πατέρα της, αλλά από αυτό τον άνθρωπο, ο οποίος την βοήθησε να δημιουργήσει την λαμπρή καριέρα της.

Όλα ξεκίνησαν στις 20 Ιουνίου του 1959 όταν πήρε μέρος στα καλλιστεία, που διοργάνωσε η εφημερίδα «Απογευματινή» και στέφθηκε σταρ Ελλάς. Στην συνέχεια στις 26 Ιουλίου, εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διαγωνισμό «Μις Υφήλιος», που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ.

Δεν ήξερε ωστόσο, ότι η καριέρα της θα εκτοξευόταν στα ύψη όταν το 1961 ο Φιλοποίμην Φίνος θα την επέλεγε για πρωταγωνίστρια την ταινία «Κατήφορος». Μάλιστα υπέγραψε μαζί της αποκλειστικό συμβόλαιο.

Βέβαια, ο Φίνος της άλλαξε όνομα «βαφτίζοντας» την σε Λάσκαρη – καθώς το πραγματικό της επίθετο την εποχή των καλλιστείων ήταν Κουρούκλη – μιας και είχε το ίδιο με την ξαδέρφη της Ζωή η οποία ήταν τραγουδίστρια.

Έχοντας «χτίσει» μια μεγάλη καριέρα στον ελληνικό κινηματογράφο, η Ζωή Λάσκαρη «έσβησε« ξαφνικά το 2017 στον ύπνο της και οι εικόνες από την κηδεία της είναι σπαρακτικές.

«Τσακωνόταν κάθε μέρα με την Λάσκαρη! Ήθελε να την…» – Αποκάλυψη τώρα για τον πατέρα της Μάρθας Κουτουμάνου!

Η Ζωή Λάσκαρη το 1967 ήταν για την Ελλάδα το «μοιραίο θηλυκό» και μια από τις τρεις πιο εμπορικές σταρ του σινεμά. Ηταν μόλις 23 χρονών, το αντρικό κοινό ήταν ερωτευμένο μαζί της, αλλά εκείνη ήταν ερωτευμένη με τον επιχειρηματία Πέτρο Κουτουμάνο.

Η σχέση τους ξεκίνησε το 1966 όταν βρέθηκαν σε κοινή παρέα. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 23 Οκτώβρη του 1967 στον Αγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη.

Ο πλούσιος μεγαλοεπιχειρηματίας και η σταρ του σινεμά θα μείνουν πίσω από τα ανάκτορα στην οδό Λυκείου 2.

Σε εννέα μήνες θα έρθει στον κόσμο η κόρη τους Μάρθα. Για τα μάτια του κόσμου ο γάμος θα φαίνεται φυσιολογικός ως τις 5 Φλεβάρη του 1971, τότε που η Ζωή θα μαζέψει τα πράγματά της με φορτηγό και θα φύγει.

Το παιδί θα το στείλουν στο Παλαιό Φάληρο στους γονείς του επιχειρηματία. Το περιοδικό «Οικογενειακός Θησαυρός» που ασχολήθηκε με το διάσημο διαζύγιο γράφει στο εξώφυλλό του: «Το χάσμα είναι αγεφύρωτο». Μάλιστα το τεύχος φιλοξενoύσε και συνέντευξη του Γιώργου Μισαηλίδη, ο οποίος ήταν ο δικηγόρος του Κουτουμάνου.

«Ένα μήνα μετά τον γάμο τους η Ζωή εμφάνισε τον δύστροπο, εριστικό και υβριστικό χαρακτήρα της, καθώς και την αδιαφορία της στις συζυγικές υποχρεώσεις της. Ο πελάτης μου ισχυρίζεται ότι πριν το γάμο η Λάσκαρη του είχε υποσχεθεί ότι θα αφήσει την καριέρα της για χάρη της οικογένειας, ενόψει μάλιστα και του ερχομού της κόρης τους. Λόγο που όχι μόνο δεν κράτησε αλλά έθεσε και την ζωή του παιδιού σε κίνδυνο αφού ήταν έγκυος όταν γύριζε την ταινία «Όλγα αγάπη μου» της Φίνος Φιλμ.

Μάλιστα τα πράγματα έγιναν χειρότερα όταν αποφάσισε να εμφανιστεί στο θέατρο στην παράσταση «Μαριχουάνα Στοπ», γεγονός που συντέλεσε στην οριστική διάλυση του γάμου τους».

Ο δικηγόρος του επίσης θα συμπληρώσει: «Ο Πέτρος Κουτουμάνος ήθελε να έχει την γυναίκα του στο σπίτι, κάθε μέρα τσακώνονταν, είχαν διαφορετικό τρόπο ζωής. Δεν είχαν κοινά ωράρια στο φαγητό, τη δουλειά και τη διασκέδαση μιας και η Ζωή ήθελε να διασκεδάζει μέχρι το πρωί σε νυχτερινά κέντρα. Εμφανίζονταν δε, με τρόπο “εντυπωσιακό” παρά τις αντιρρήσεις του. Όλα αυτά τα γεγονότα δημιούργησαν ισχυρό κλονισμό στο γάμο και η συμβίωση να γίνει αφόρητη».

«Ο Πέτρος Κουτουμάνος δεν με άφηνε να περνάω πολύ χρόνο με τη Μάρθα. Είχε όλη την οικογένειά του στο σπίτι. Αυτό έκανε κακό και σε μένα και στο παιδί. Δεν μου επέτρεπε ούτε στο πάρκο να πάω μαζί της. Κι όταν χωρίσαμε, πάλι δεν με άφηνε να τη βλέπω. Δεν κατάλαβα ποτέ μου το γιατί. Με έβαζε τιμωρία, λέγοντάς μου “άλλες είκοσι μέρες δεν θα δεις το παιδί”. Του απαντούσα “Δεν κάνεις κακό σε μένα, αλλά στο παιδί”. Γι’ αυτό και όταν έμεινα έγκυος στη Μαρία – Ελένη, είπα στον Αλέξανδρο ότι θα τη μεγαλώσω εγώ. Δεν ήθελα κανέναν άλλο. Με τη Μάρθα ακόμη προσπαθούμε να αναπληρώσουμε εκείνο το κενό. Της έλεγα συχνά ότι όσο δεν μου μιλάει, η απόσταση θα μεγαλώνει και δεν θα υπάρχουν γέφυρες επικοινωνίας» εξομολογήθηκε η Ζωή Λάσκαρη, σε συνέντευξή της.

Ο επιχειρηματίας Πέτρος Κουτουμάνος πέθανε το 2013 σε ηλικία 78 ετών. Στην κηδεία παρεβρέθηκε η πρώην σύζυγός του Ζωή Λάσκαρη και κανείς άλλος από την οικογένειά της.

«Καλό ταξίδι πατερούλη και παππού». Αυτό ήταν το συγκινητικό μήνυμά που έγραφε το στεφάνι που κατέθεσε η εγγονή του Πέτρου Κουτουμάνου, Ζένια (κόρης της Μάρθας Κουτουμάνου από τον γάμο της με τον Βλάσση Μπονάτσο).

Η κόρη του Μάρθας είχε κοινό στεφάνι με τους τρεις γιους του (Γιώργο, Αντρέα και Σταμάτη) που απέκτησε από τον δεύτερο γάμο του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Πέτρος Κουτουμάνος ετάφη στον οικογενειακό τάφο, τον ίδιο στον οποίο το 2004 είχε ταφεί και ο γαμπρός του, Βλάσσης Μπονάτσος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.