ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Όταν η Τ.Κένεντι επιμελήθηκε την ανακαίνιση του Λευκού Οίκου – Το πρότζεκτ κέρδισε το βραβείο Emmy (βιντεο)

Όταν η Τ.Κένεντι επιμελήθηκε την ανακαίνιση του Λευκού Οίκου – Το πρότζεκτ κέρδισε το βραβείο Emmy (βιντεο)

Κατά τη διάρκεια της θητείας της ως πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, η Τζάκι Κένεντι ανέλαβε την αποκατάσταση του Λευκού Οίκου το 1961, ένα έργο που τον μετέτρεψε σε πραγματική «βιτρίνα» για την αμερικανική προεδρική ιστορία.

Με την ολοκλήρωση του πρότζεκτ μοιράστηκε την δουλειά της με το κοινό της Αμερικής μέσω ενός τηλεοπτικού σόου στον ανακαινισμένο Λευκό Οίκο, το οποίο είχε τέτοια επιτυχία που της αποδόθηκε και βραβείο Emmy.

Τα νέα για την αποκατάσταση του Λευκού Οίκου της Κένεντι άρχισαν να διαδίδονται μόλις ξεκίνησε το έργο. Μάλιστα, ένα άρθρο του περιοδικού Life την 1η Σεπτεμβρίου 1961, εξέτασε περαιτέρω το έργο της. Ωστόσο, μέσω της τηλεόρασης, η Κένεντι μπόρεσε να δώσει την πρώτη τηλεοπτική περιοδεία στο Λευκό Οίκο, η οποία της επέτρεψε να μοιραστεί πολλές από τις λεπτομέρειες της αποκατάστασης με ένα μεγάλο πλήθος του αμερικανικού κοινού.

Στις 14 Φεβρουαρίου του 1962, η τηλεοπτική περιοδεία με την Τζάκι Κένεντι στο Λευκό Οίκο μεταδόθηκε στα δίκτυα CBS και NBC και την εκπομπή παρακολούθησαν περίπου 56 εκατομμύρια θεατές -προβλήθηκε και σε χώρες οι οποίες ήταν από τις σημαντικότερες αντιπάλους των ΗΠΑ κατά τον Ψυχρό Πόλεμο. Κατά την διάρκειά της η Κένεντι έδειξε το βάθος των γνώσεών της αναφορικά με πολλά έργα και κομμάτια στον Λευκό Οίκο (δίνοντάς της και την ευκαιρία να ευχαριστήσει πολλούς σημαντικούς δωρητές), ενώ ο Πρόεδρος Κένεντι έκανε επίσης μια σύντομη εμφάνιση στην κάμερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνολικά, η αποκατάσταση του Λευκού Οίκου ήταν ένας δημόσιος θρίαμβος, και το έργο ολοκληρώθηκε σχεδόν στις 22 Νοεμβρίου 1963, όταν δολοφονήθηκε ο Πρόεδρος Κένεντι και έληξε η διαμονή της πρώτης κυρίας στον Λευκό Οίκο. Παρόλο που η δουλειά της ήταν ατελής, η Κένεντι είχε ήδη κάνει αρκετά για να δημιουργήσει μια διαρκή κληρονομιά. Οι επόμενοι πρόεδροι και οι οικογένειές τους έχουν κάνει αλλαγές στον Λευκό Οίκο, αλλά μέσω όλων αυτών, η κατοικία διατηρεί μια σύνδεση με το παρελθόν που η Κένεντι βοήθησε να σφυρηλατηθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.