ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου επιστρέφει με επίμονα υπαρξιακά ερωτήματα [εικόνες]

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου επιστρέφει με επίμονα υπαρξιακά ερωτήματα [εικόνες]

Το «Still Life» του Δημήτρη Παπαϊωάννου ξεκινάει την παγκόσμια περιοδεία του στις 16 Σεπτεμβρίου από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με 10 παραστάσεις, ανοίγοντας ταυτόχρονα τη χειμερινή σεζόν του Θεάτρου.

Το έργο είναι αποτέλεσμα της πιο πρόσφατης ερευνητικής πορείας του Δημήτρη Παπαϊωάννου με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή απλότητα και τον επαναπροσδιορισμό των πρωταρχικών σκηνικών υλικών, η οποία ξεκίνησε το 2009 με το «Πουθενά» και συνεχίστηκε με το «Μέσα» (2011) και την «Πρώτη Ύλη» (2012).

Η σκηνή ανοίγει κι ένας άνθρωπος μονάχος μεταφέρει στις πλάτες του έναν μεγάλο αδιάτρητο Τοίχο. Ο Τοίχος σπάει, ραγίζει, πέφτουν οι σοβάδες επάνω του.

Ο μύθος του Σισύφου ξανά και ξανά.

Κι ένας αμείλικτος ουρανός. Απλώνει πάνω απ’ τα κεφάλια μας αδιαφορώντας για την ύπαρξη και τα βάσανά μας, σαν μεγάλος ωκεανός.

Οι ερμηνευτές του έργου ισορροπούν συνθέτοντας φιγούρες και δημιουργώντας οπτικές απάτες, και αναμετριόνται με την βαρύτητα των βασικών υλικών στην προσπάθεια τους να απελευθερωθούν από την ύλη και να ενωθούν με την ελαφρότητα του σύμπαντος.

Μετά τον Πειραιά, το «Still Life» θα παρουσιαστεί στο Festival d’ Automne στο Παρίσι, όπως και στο Φεστιβάλ Novart στο Μπορντό, στο Dansens Hus στη Στοκχόλμη, στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου a Mil στο Σαντιάγκο, στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου του Σάο Πάολο (MITsp), στο deSingel International Arts Campus στην Αμβέρσα, στο 13ο Φεστιβάλ Χορού στο Βελιγράδι και στο Festival A dança dança-se com os pés στην Μπράγκα.

Το έργο πρωτοείδαν 13.000 θεατές την άνοιξη του 2014 στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ενώ το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, μετά από πρόσκληση του Robert Wilson, παρουσιάστηκε στο Watermill Center Summer Benefit Gala στη Νέα Υόρκη.

Ξαναδουλεμένο, με ανανεωμένο δυναμικό, το «Still Life» ξεκινάει από τον Πειραιά το νέο του ταξίδι.

Ταυτότητα παράστασης

Εικαστική Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Κοστούμια – Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαϊωάννου.

Ηχητική Σύνθεση: Γιώργος Πούλιος.

Το σκηνικό σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τους: Δημήτρη Θεοδωρόπουλο – Σοφία Ντώνα.

Ο επανασχεδιασμός του σκηνικού για  την περιοδεία έγινε από τον Θανάση Δεμίρη.

Γλυπτική – Ζωγραφική: Νεκτάριος Διονυσάτος.

Τα κοστούμια σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με την: Βασιλεία Ροζάνα.

Βοηθός Σκηνοθέτη – Διεύθυνση & Εκτέλεση Παραγωγής: Τίνα Παπανικολάου.

Οργάνωση περιοδείας: Julian Mommert.

Με τους Προκόπη Αγαθοκλέους, Δρόσο Σκώτη, Μιχάλη Θεοφάνους, Κώστα Χρυσαφίδη, Χρήστο Στρινόπουλο, Καλλιόπη Σίμου, Παυλίνα Ανδριοπούλου και τον Δημήτρη Παπαϊωάννου.

Πληροφορίες: «Still Life» του Δημήτρη Παπαϊωάννου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32.

Ημέρες παραστάσεων: 16-19 και 23-27 Σεπτεμβρίου 2015.

Ώρα έναρξης: 21:00. Εισιτήρια: 20 ευρώ, Μειωμένο (φοιτητικό και άνω 65): 15 ευρώ, ΑΜΕΑ, Άνεργοι: 10 ευρώ.

Πώληση εισιτηρίων: Στα ταμεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32, τηλ. 210 4143 310 – 210 4143 320, Τρίτη – Σάββατο: 10.00-14.00 και 18.00-21.00 και Κυριακή: 13.00-20.00. Στα εκδοτήρια της Ticket Services, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Δεύτερα – Τετάρτη: 9:00-17:00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 9:00-20:00, Σάββατο : 10:00-14:00.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τηλεφωνική αγορά: 210 7234567.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.