Το μιούζικαλ «Mamma Mia» επανέρχεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Το μιούζικαλ «Mamma Mia» επανέρχεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μία μητέρα, μία κόρη, τρεις πιθανοί… μπαμπάδες κι ένας γάμος. Η ιστορία του «Mamma Mia!», του διάσημου μιούζικαλ με τα διαχρονικά και πολυαγαπημένα τραγούδια των Abba που έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο φαινόμενο, έρχεται το φθινόπωρο σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη.

«Πρεσβευτής» κατά έναν τρόπο του ελληνικού καλοκαιριού, καθώς εκτυλίσσεται σε ένα ελληνικό νησί, το έργο είχε παρουσιαστεί και παλαιότερα με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Μπάντμιντον. Εκεί θα επιστρέψει από τις 5 έως τις 15 Νοεμβρίου, ενώ λίγο πριν, από τις 21 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου θα παίζεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Με διεθνές καστ, το μιούζικαλ σκηνοθετείται από τη Φιλίντα Λόιντ, ενώ οι χορογραφίες είναι του Άντονι Βαν Λάαστ.

«Η παράσταση παίχτηκε για πρώτη φορά πριν από 16 χρόνια στο Γουέστ Εντ στο Λονδίνο. Όταν ξεκινούσαμε το 2004 την παγκόσμια περιοδεία μας, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα είχε τόσο μεγάλη επιτυχία. Σε αυτά τα 11 χρόνια επισκεφτήκαμε πολλές πόλεις σε κάθε γωνιά του κόσμου. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και η Αθήνα, που αποτελεί σημαντικό σταθμό της περιοδείας μας, καθώς το 2008 μείναμε για 6 εβδομάδες πραγματοποιώντας ένα κύκλο πολύ επιτυχημένων παραστάσεων. Η Ελλάδα για εμάς είναι το πνευματικό μας σπίτι και είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιστρέφουμε εδώ», ανέφερε, μιλώντας σήμερα στους Έλληνες δημοσιογράφους, ο παραγωγός του μιούζικαλ Νικ Γκρέις.

Ο ίδιος τόνισε ότι η παράσταση που θα παρακολουθήσει το ελληνικό κοινό δεν θα έχει απολύτως καμία διαφορά από αυτή που παίζεται στο Μπρόντγουεϊ. «Δεν έχουμε κάνει την παραμικρή αλλαγή και κανένα συμβιβασμό όσον αφορά την παραγωγή. Έχουμε επιστρατεύσει 65 άτομα στα οποία περιλαμβάνονται όλο το καστ, οι χορευτές και οι τεχνικοί, ενώ 6 φορτηγά θα μεταφέρουν τα σκηνικά, τα κοστούμια και τον κατάλληλο εξοπλισμό προκειμένου να προσφέρουμε στους Έλληνες θεατές μία μοναδική εμπειρία», δήλωσε ο ίδιος τονίζοντας πως, αν και τις ημερομηνίες για τις παραστάσεις στη χώρα μας τις είχαν προγραμματίσει εδώ και δύο χρόνια, εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων κινδύνευσε ν’ ακυρωθεί η περιοδεία. «Ευτυχώς καταφέραμε να βρούμε άλλες ημερομηνίες γιατί δεν θέλαμε να παραδώσουμε τα όπλα για την Ελλάδα, θέλαμε να έρθουμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα καταφέραμε τελικά» είπε.

Από την πλευρά της η πρωταγωνίστρια της παγκόσμιας περιοδείας του μιούζικαλ Σάρα Πόιζερ παραδέχτηκε ότι, όταν είχε δει για πρώτη φορά την παράσταση στο Γουέστ Εντ, μαγεύτηκε και υποσχέθηκε στον εαυτό της ότι κάποια μέρα θα ερμηνεύσει η ίδια το ρόλο της Ντόνα. Αυτή η στιγμή δεν άργησε να έρθει για την ίδια, καθώς εντάχθηκε πριν από 5 χρόνια στο θίασο της παράστασης του Γουέστ Εντ. «Όταν με ρωτούν γιατί συνεχίζω και το κάνω ακόμα, τους απαντώ ότι ο λόγος είναι πολύ απλός: λατρεύω αυτό το έργο που μιλάει για τον έρωτα, την οικογένεια, τη φιλία. Είναι αισιόδοξο, διασκεδαστικό, ξεχειλίζει από κέφι και αδρεναλίνη, και το πιο σημαντικό, απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Περνάμε υπέροχα στην παράσταση και αυτή την ενέργεια την εισπράττει και το κοινό» ανέφερε.

Το μιούζικαλ, σε παραγωγή των Τζούντι Κρέιμερ, Ρίτσαρντ Ίστ και Μπγιόρν Ούλβεους, έκανε πρεμιέρα στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου το 1999 και σήμερα παίζεται για 17η συνεχόμενη χρονιά. Είναι το 8ο μακροβιότερο σόου στη ιστορία του Μπρόντγουεϊ, ενώ έχει παιχτεί σε περισσότερες από 440 πόλεις ανά τον κόσμο και σε 17 διαφορετικές γλώσσες, «σπάζοντας» ταμεία και ψυχαγωγώντας πάνω από 54 εκατομμύρια θεατές σε όλη την υφήλιο. Στη μεγάλη οθόνη, μεταφέρθηκε το 2008, με την Μέριλ Στριπ και τον Πιρς Μπρόσναν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και έκανε τις μεγαλύτερες εισπράξεις μουσικής ταινίας όλων των εποχών.

Η παραγωγός του «Mamma Mia!» Τζούντι Κρέιμερ ήταν αυτή που πίστεψε ότι οι στίχοι των κλασικών τραγουδιών των Abba είχαν μια έντονη θεατρικότητα και μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση μιας ιστορίας, ενός πρωτότυπου μιούζικαλ. Χρειάστηκε κάποια χρόνια για να πείσει τους Μπένι Άντερσον και Μπγιόρν Ούλβεους των Abba και στη συνέχεια να βρει τους κατάλληλους ανθρώπους να υλοποιήσουν το όραμά της. Ανέθεσε στη συγγραφέα Κάθριν Τζόνσον να γράψει την ιστορία του μιούζικαλ, λέγοντάς της πως θα έπρεπε να είναι μια σύγχρονη, ρομαντική, ερωτική κωμωδία, με αναφορές σε δύο διαφορετικές γενιές αφού και τα τραγούδια των Abba είναι άλλοτε πιο ανάλαφρα και νεανικά και άλλοτε πιο ώριμα. Στη συνέχεια έπεισε τη Φιλίντα Λόιντ να αναλάβει τη σκηνοθεσία. «Ανακαλύψαμε ότι και οι τρεις είχαμε γεννηθεί την ίδια χρονιά και σύντομα δεθήκαμε πολύ. Ήταν αρκετά ασυνήθιστο, αν όχι πρωτάκουστο, τρεις γυναίκες να είναι η δημιουργική ομάδα πίσω από το έργο που έμελλε να γίνει τέτοια εμπορική επιτυχία», διηγείται η Κρέιμερ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως είπε ο Μιχάλης Αδάμ, διευθυντής του θεάτρου Μπάντμιντον, η παραγωγή εξασφάλισε πιο προσιτά στο κοινό εισιτήρια σε σχέση με τις παραστάσεις του μιούζικαλ το 2008, καθώς οι τιμές θα ξεκινούν από τα 15 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.