ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Oι θεατρικές σκηνές της Αγίου Κωνσταντίνου στο Γκάζι (φωτο)

Oι θεατρικές σκηνές της Αγίου Κωνσταντίνου στο Γκάζι (φωτο)

Τοποθετούμε τα σύνορά μας, κάτω από τις γραμμές της Αγίου Κωνσταντίνου στο Γκάζι και ανακαλύπτουμε όσα δεν πρέπει να χάσουμε στις θεατρικές σκηνές της περιοχής. 

1. Θέατρο Επί Κολωνώ – Ναυπλίου 12 και Λένορμαν 94, Κολωνός 

Η νέα παράσταση της Ομάδας Νάμα, είναι το έργο του πολυβραβευμένου Γιάννη Τσίρου «Άγριος Σπόρος» που είδαμε πέρσι από τον Ιεροκλή Μιχαϊλίδη. Σκηνοθετεί η Ελένη Σκότη. Με τους Τάκη Σπυριδάκη, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Ηλία Βαλάση. Με την αυτοσχέδια καντίνα που έστησε ο Σταύρος σε μια απόμερη παραλία,  προσπαθεί να φέρνει βόλτα τα χρέη που τον έχουν ζώσει πουλώντας σουβλάκια τα καλοκαίρια στους λιγοστούς τουρίστες. Ένας Γερμανός εξαφανίζεται και σιγά-σιγά όλοι θα θυμηθούν ότι η καντίνα είναι αυθαίρετη, το φυσικό τοπίο παραβιάζεται, η γεννήτρια δημιουργεί ηχορύπανση, το χοιροστάσιο του βρωμάει και δεν έχει και άδεια και πάει λέγοντας.  Η παράσταση παρουσιάζεται κάθε Σάββατο στις 18:00, Κυριακή 21:30, Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.

2. Θέατρο OLVIO, Ιερά Οδός 67 και Φαλαισίας 7, Βοτανικός

Μια σκοτεινή κωμωδία σε «πραγματικό» χρόνο 90 λεπτών είναι η παράσταση «Ο Κουλοχέρης του Σποκέιν» του Μάρτιν ΜακΝτόνα που σκηνοθετεί ο Νίκος Χανιωτάκης και παρουσιάζεται για 4η χρονιά. Η «σκοτεινή», όπως χαρακτηρίστηκε από τον Αμερικάνικο Τύπο κωμωδία, εκτυλίσσεται μέσα στο δωμάτιο ενός φτηνού ξενοδοχείου. Ο Καρμάικλ, (Δημήτρης Πετρόπουλος) ένας ανάπηρος και συνεσταλμένος άνθρωπος, ψάχνει εδώ και 32 χρόνια ανάμεσα σε εμπόρους που διακινούν πτώματα, να βρει το κομμένο αριστερό χέρι του και μπλέκει με ένα ζευγάρι απατεώνων και έναν ρεσεψιονίστα (Ελένη Βαΐτσου, Σταύρος Καλλιγάς, Γεράσιμος Σκαφίδας). Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.30. 

3. Θεατρο Vault Μελενίκου 26, Βοτανικός 

Δεκέμβρης του 2009. Ένας νεαρός άστεγος μετανάστης συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω σε πολυκατάστημα γνωστής αλυσίδας στη Λυών. Μόλις έχει κλέψει μια μπύρα. Οι τέσσερις άντρες της ασφάλειας τον οδηγούν στην αποθήκη και τον χτυπούν μέχρι θανάτου. Με αφορμή τη δολοφονία του Michael Blaise, ο βραβευμένος συγγραφέας Laurent Mauvignier δημιουργεί ένα κείμενο βαθύτατα πολιτικό και βάζει στο προσκήνιο έναν ηθοποιό που αφηγείται όσα έγιναν. 60 λεπτά μονόλογος με τον Δημήτρη Αγορά. Η παράσταση παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κανέλλου. Κάθε Σάββατο 18:00 και Κυριακή 21:00. 

4. Θέατρο ELIART Κωνσταντινουπόλεως 127, Βοτανικός

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εδώ παίζεται ένα μακάβριο παιχνίδι για γερά νεύρα. Δέκα άγνωστοι μεταξύ τους  βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μία απομονωμένη βίλα σε ένα νησί της Αγγλίας. Τους έχει καλέσει ένας μυστηριώδης οικοδεσπότης, ο οποίος έχει ανακαλύψει το σκοτεινό παρελθόν που κρύβει ο καθένας τους και παίζει μαζί τους ένα μακάβριο παιχνίδι ακολουθώντας τα λόγια του παιδικού τραγουδιού «Δέκα Μικροί Νέγροι». Σκοπός να τους εξουδετερώσει έναν έναν. Το κλασικό αριστούργημα της Αγκάθα Κρίστι παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γιώργου Φρατζεσκάκη, με τους Χάρη Σώζο, Γιάννη Ευαγγελίδη, Κοσμά Ζαχάρωφ, Αννέτα Παπαθανασίου, Οδυσσέα Σταμούλη, Ελένη Βουτυρά, Μάκη Πατέλη, Κώστα Ζέκο, Ανθή Τσαγκαλίδου, Σίσσυ Καπετάνου. Παρασκευή, Σάββατο 21:00. Σάββατο, Κυριακή 18:30. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.