ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Βέρα»: H κωμωδία του Δημήτρη Κεχαΐδη στο Από Μηχανής Θέατρο (φωτό)

«Βέρα»: H κωμωδία του Δημήτρη Κεχαΐδη στο Από Μηχανής Θέατρο (φωτό)

Η κωμωδία του Δημήτρη Κεχαΐδη από τον Κώστα Κάππα, Δευτερότριτα, ως 29/12.

Έρωτας, φιλία, εμμονή, συμβιβασμός, αυτό είναι το θέμα του έργου που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1972 στο υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης μαζί με το «Τάβλι», σε σκηνοθεσία του Καρόλου Κουν. 

Τρεις αδελφικοί φίλοι που πολέμησαν μαζί στη Μικρασία συναντιούνται όπως συνηθίζουν τα βράδια στο σπίτι-παλαιοβιβλιοπωλείο του Προκόπη. Η Βέρα αποτελεί μία από τις πιο συγκινητικές κωμωδίες του νεοελληνικού θεάτρου και ένα από τα σπουδαιότερα δημιουργήματα του Δημήτρη Κεχαΐδη.

Γράφει ο Κώστας Κάππας: Με μεγάλη μου χαρά για δεύτερη συνεχή χρονιά παίζω και σκηνοθετώ έργο του Δημήτρη Κεχαίδη. Τα έργα αυτού του σπουδαίου συγγραφέα προβάλουν μια εποχή βαθιά ριζωμένη μέσα μου που πρόλαβα στο φεύγα της και που διαμόρφωσε ένα μεγάλο μέρος του χαρακτήρα μου με τις αυλές και τα γιασεμιά, τα τζούκ-μποξ, τις χτένες στην κωλότσεπη, την αρπαχτή, τη μαγκιά, τη μεγάλη ευαισθησία αλλά και τη σκληρότητα ανθρώπων που βγήκαν από πολέμους και ξεριζωμούς, όπου πρωταρχικό ζητούμενο ήταν η επιβίωση.

Το συγγραφικό δίδυμο Δημήτρης Κεχαΐδης-Ελένη Χαβιαρά, που έγραψε ιστορία στο Θέατρο Τέχνης

Ο Προκόπης, ο Μήτσος και ο Κώστας της Βέρας είναι οι παππούδες μου που πολέμησαν μέχρι τον Σαγγάριο. Ίσως αυτός να είναι τελικά και ο λόγος που ο Κεχαΐδης παραμένει επίκαιρος. Ρίχνοντας «ξεκάθαρες» ματιές στο παρελθόν μπορούμε ίσως, να επαναπροσδιοριστούμε στο μέλλον.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Κάππας (Μήτσος), Κανέλλης Γιώργος (Προκόπης), Μαρσέλος Δημήτρης (Κώστας)

Η παράσταση

«Βέρα», του Δημήτρη Κεχαΐδη

Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια: Κώστας Κάππας

Από Μηχανής Θέατρο: Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, τηλ. 210 5231131

Διαρκεί: 60′

Παίζεται: ως 29/12

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παραστάσεις: Δευτέρα-Τρίτη (20:00)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.