ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το θεατρικό έργο “Το Δάνειο” παρακολούθησε ο Α.Τσίπρας με τη σύζυγό του – Τί συμβολίζει

Το θεατρικό έργο “Το Δάνειο” παρακολούθησε ο Α.Τσίπρας με τη σύζυγό του – Τί συμβολίζει

Ο Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τη σύζυγό του, Περιστέρα Μπαζιάνα, για δεύτερη φορά μέσα σε δέκα μέρες, «ψήφισαν» θέατρο για την ψυχαγωγία τους, επιλέγοντας να δούν μια παράσταση με πολλά νοήματα και συμβολισμούς.  

Η κωμωδία, η οποία παίζεται στο θέατρο του Νέου Κόσμου, έχει τον επίκαιρο τίτλο «Το Δάνειο» και είναι έργο του Καταλανού Τζόρντι Γκαλθεράν, με το οποίο κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Τουρνουά Σύγχρονου Καταλανικού Θεάτρου της Τζιρόνα τον Νοέμβριο του 2011.

Η επιλογή του έργου μόνο τυχαία δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από το πρωθυπουργικό ζεύγος. Μια ματιά στην υπόθεση θα σας κάνει να καταλάβετε πως η ζωή αντιγράφει την τέχνη και η τέχνη τη ζωή. Το έργο έχει να κάνει με την οικονομική κρίση, τα δάνεια, με μια μπλόφα και την ακαταμάχητη έλξη που ασκεί στις γυναίκες ο πρωταγωνιστής! 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, λόγω της καθυστερημένης άφιξης του πρωθυπουργού η παράσταση ξεκίνησε με καθυστέρηση 15 λεπτών στις 21:30 και όχι στις 21:15 όπως ήταν προγραμματισμένο και ενώ οι 200 θεατές περίμεναν με απορία το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο κουδούνι για την έναρξη, τα οποία όμως δεν χτύπησαν γιατί δεν ήξεραν πότε θα φθάσει ο κ. Τσίπρας με την κυρία Μπαζιάνα.

Διαβάστε την υπόθεση όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του θεάτρου 

Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία με αναπάντεχη εξέλιξη και με θέμα επίκαιρο όσο ποτέ στην Ισπανία -αλλά και στην Ελλάδα- της οικονομικής κρίσης: Ο Αντόνιο ζητά να πάρει ένα δάνειο, αλλά η μόνη εγγύηση που διαθέτει είναι… ο λόγος της τιμής του. 

Μπροστά στην επίμονη άρνηση του διευθυντή της τράπεζας να του το χορηγήσει, ο επίδοξος δανειολήπτης απειλεί τον τραπεζίτη ότι… θα «πηδήξει» τη γυναίκα του, αφού το μοναδικό του όπλο είναι η ακαταμάχητη έλξη που ασκεί στις γυναίκες. 

Ο Γκαλθεράν «στοιχηματίζει» πως δεν μπορεί κανείς να κερδίσει χρήματα με τίμια μέσα. Με μοναδικό του εφόδιο την μπλόφα, ο απεγνωσμένος λόγω της οικονομικής κρίσης ανθρωπάκος, ίσως δεν καταφέρει τελικά να πάρει το δάνειο, ο διευθυντής της τράπεζας όμως θα πάθει στο τέλος αυτό ακριβώς που φοβάται. Γιατί κάποια πράγματα σ’ αυτή τη ζωή ούτε μετριούνται ούτε κερδίζονται με ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το έργο σκηνοθετούν οι Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος και Παντελής Δεντάκης και πρωταγωνιστούν οι Μιχάλης Οικονόμου και Γιάννης Σαρακατσάνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.