ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η ζωή του μεγάλου Νίκου Καββαδία μέσα από την παράσταση “Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου” [φωτό]

Η ζωή του μεγάλου Νίκου Καββαδία μέσα από την παράσταση “Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου” [φωτό]

Μετά τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μιχάλη Κακογιάννη, επί σκηνής, η ζωή του Νίκου Καββαδία, έτσι όπως την εμπνεύστηκε ο Θέμης Μουμουλίδης. 

Το εγχείρημα βέβαια δεν θα ήταν ολοκληρωμένο, εάν έλειπε η συμβολή του Θάνου Μικρούτσικου και του δικού του «Σταυρού του Νότου». Τα μιούζικαλ είναι της μόδας, όμως η παράσταση αυτή δεν ανήκει σε αυτό το είδος θεάματος. Τα τραγούδια δεν διακόπτουν την πλοκή, απλά για να υπάρχουν, αλλά την πάνε παρακάτω, την αφηγούνται. 

Η θάλασσα, τα λιμάνια, οι γυναίκες, η ζωή των ναυτικών, οι ιστορικές αναφορές, μαρτυρίες αλλά και φανταστικές συναντήσεις, σε υποθετικούς χρόνους και χώρους, είναι τα βασικά υλικά που συνθέτουν το σενάριο του Θέμη Μουμουλίδη στην παράσταση «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» που κάνει πρεμιέρα στις 21 Ιανουαρίου στο θεατρο Badminton.

Το σενάριο, που υπογράφει με τη συμβολή των συνεργατών του Παναγιώτας Πανταζή, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου και Βίκης Παναγιωτοπούλου, αποκαλύπτει τις συναρπαστικές πλευρές της προσωπικότητας του Νίκου Καββαδία, του έργου και των ταξιδιών του, πάντα σε σχέση με τον «Σταυρό του Νότου» του Θάνου Μικρούτσικου. 

Μια μεγάλη παραγωγή με πρόζα, τραγούδι και χορό. Η κινηματογραφικής σύλληψης αφήγηση της παράστασης ζωντανεύει με τις ερμηνείες των Θάνου Mικρούτσικου, Στέλιου Μάινα, Σταύρου Ζαλμά, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκου Αρβανίτη, Μαριάννας Πολυχρονίδη, Μιχάλη Μαρίνου, Ιωάννη Παπαζήση, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου, Κώστα Φαλελάκη και ακόμα σαράντα ηθοποιών, χορευτών μουσικών επί σκηνής. 

Ανασύρει με τον πιο συναρπαστικό τρόπο στιγμές από τη ζωή και τη σκέψη του ποιητή. Η πραγματικότητα βυθίζεται στον κόσμο του φανταστικού καθώς επιχειρεί να φωτίσει τις διασυνδέσεις αλλά και τις εκλεκτικές συγγένειες του Καββαδία με μεγάλες προσωπικότητες της εποχής του.

O σκηνικός χώρος, με την υπογραφή του Γιώργου Πάτσα, δημιουργείται και εναλλάσσεται μέσα από οκτώ παράλληλες προβολές υπηρετώντας την κινηματογραφική δομή της παράστασης. Τις χορογραφίες επιμελείται η Σεσίλ Μικρούτσικου. 

Ένα εξαιρετικό μουσικό σύνολο επί σκηνής οδηγεί τη Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Κώστα Θωμαΐδη και τον Γιάννη Μαθέ ως τραγουδιστές αλλά και ως δρώντα πρόσωπα, να ερμηνεύουν τα κλασικά, αγαπημένα σε τρεις γενιές τραγούδια, του Θάνου Μικρούτσικου.

Mε αυτή την παραγωγή, ο Θέμης Μουμουλίδης ολοκληρώνει τον κύκλο τριών εξαιρετικών παραστάσεων πορτρέτων, που άρχισε το 2012, με το «Μαουτχάουζεν» του Ιάκωβου Καμπανέλλη και το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη «Ποιος στη Ζωή μου».

«Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» του Θέμη Μουμουλίδη 

Η παράσταση θα παρουσιαστεί: στην Αθήνα από 21 Ιανουαρίου έως 14 Φεβρουαρίου στο Θέατρο  BADMINTON και στη

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θεσσαλονίκη από 4 έως 14 Μαρτίου 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.