ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Θέατρο Τέχνης: “Το παιχνίδι του τέλους” του Σάμιουελ Μπέκετ [φωτό]

Θέατρο Τέχνης: “Το παιχνίδι του τέλους” του Σάμιουελ Μπέκετ [φωτό]

Με τη Λυδία Κονιόρδου, στο Θέατρο Τέχνης στην Πλάκα. Μια παράσταση από την ομάδα Χρώμα. 

Τα μεγάλα έργα πάντα μας αποκαλύπτουν την αλήθεια της εποχής μας, μας φέρνουν αντιμέτωπους με το νόημα της ζωής. Μας κρίνουν ιστορικά, πολιτικά, πολιτιστικά. Ο Μπέκετ βυθομετρά και με ακρίβεια νυστεριού, αναδεικνύει όλη την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης με όπλο το χιούμορ και την αισιοδοξία. Όχι μιας «εύκολης» αισιοδοξίας αλλά μιας πραγματικής αισιοδοξίας. Επιμένει να παίζει ακόμα κι αν σε κάθε αρχή βρίσκεται πάντα το τέλος. 

«Ήρθε η ώρα για την ιστορία μου. Θες να ακούσεις την ιστορία μου; Ίσως αυτή δεν είναι κι απ’ τις καλές μου μέρες, αλλά ειλικρινά…» (απόσπασμα από το έργο)

Όσες ταμπέλες κι αν του κόλλησαν -πεσιμιστής, σκοτεινός, δυσνόητος, αρνητικός- ο Μπέκετ αρχίζει πάντα από το φως και καταλήγει πάντα στο φως. Δεν έχει σημασία αν στη μέση της διαδρομής, επεξεργάζεται το βαθύτερο σκοτάδι. Το φως υπάρχει αρκεί να το αναζητήσεις και να το δεις. 

«Το παιχνίδι του τέλους», μας ζητάει ν’ αφεθούμε στην αθωότητα του. Στον αέναο κύκλο κάθε αρχής και τέλους. Σ’ αυτό που ποτέ δεν τελειώνει. Που ποτέ δεν θα τελειώσει. Μας ζητάει, ν’ αφεθούμε στην επικινδυνότητα που κρύβει ένα παιχνίδι στα χέρια των μεγάλων. 

Μετάφραση: Λυδία Κονιόρδου, Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Χατζής, Πρωτότυπη μουσική: Νίκος Ξυδάκης 

Παίζουν: Λυδία  Κονιόρδου, Έλενα  Τοπαλίδου, Τζίνα Θλιβέρη, Γεωργία Τσαγκαράκη  

Η παράσταση

«Το παιχνίδι του τέλους» (Endgame), του Σάμιουελ Μπέκετ

Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν: Φρυνίχου 14, Πλάκα, Αθήνα, τηλ. 210 3222464 και 210 3236732

Ημέρες και ώρες: από 3 Δεκεμβρίου έως 10 Ιανουαρίου (Τετάρτη & Κυριακή στις 20.00, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.15). Από 18 Ιανουαρίου έως 21 Φεβρουαρίου (Τετάρτη 20.00 , Σάββατο 18.00, Κυριακή 21.15)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τιμή εισητηρίου: από 5 έως 18 ευρώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.