ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι “Επικίνδυνες Σχέσεις” στο Μέγαρο Μουσικής σε απευθείας μετάδοση από το Donmar Warehouse [φωτό]

Οι “Επικίνδυνες Σχέσεις” στο Μέγαρο Μουσικής σε απευθείας μετάδοση από το Donmar Warehouse [φωτό]

Μια συγκλονιστική ιστορία έρωτα, ίντριγκας και προδοσίας, με καταπληκτικές ερμηνείες, από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας.

Η βραβευμένη διασκευή του μυθιστορήματος του Λακλό «Επικίνδυνες σχέσεις» παρουσιάζεται για μια βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής σε απευθείας μετάδοση από το Donmar Warehouse. 

Σκηνοθετεί η ΤΖόσι Ρούρκ 

Το Donmar Warehouse, παρουσιάζει τις «Επικίνδυνες σχέσεις», στη βραβευμένη διασκευή του Κρίστοφερ Χάμπτον η οποία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γάλλου Σοντερλό ντε Λακλό.  

Η διασκευή του Χάμπτον πρωτοπαρουσιάστηκε το 1985, περίπου 200 χρόνια μετά την έκδοση του περίφημου βιβλίου (1782) του Λακλό, το οποίο είχε σκανδαλίσει την κοινωνία της προεπαναστατικής Γαλλίας. 

Κοστούμια εποχής και ατμόσφαιρα πολυτέλειας από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας και μία γυναίκα σκηνοθέτη τη Τζόσι Ρουρκ. 

Δημοφιλείς ηθοποιοί

Διθυραμβικές κριτικές στον τύπο για τους ηθοποιούς, τον υποκόμη ντε Βαλμόν ενσαρκώνει ο Ντόμινικ Γουέστ, γνωστός στο ευρύ κοινό από την αμερικανική δραματική τηλεοπτική σειρά «Διώκτες του εγκλήματος», Μαντάμ ντε Τουρβέλ η Ελέιν Κάσσιντυ, η οποία έχει διακριθεί για τη συμμετοχή της στο σίριαλ «The Paradise» και η Τζάνετ Μακ Τηρ ως Μαρκησία ντε Μερτέιγ, απο τη βρετανική μίνι σειρά εποχής «The White Queen».

Ένα ριψοκίνδυνο παιχνίδι ψυχολογίας

Η μαρκησία ντε Μερτέιγ και ο υποκόμης ντε Βαλμόν, πρώην εραστές, αποφασίζουν να αναμετρηθούν σε ένα ριψοκίνδυνο παιχνίδι σαγήνης και εκδίκησης.

Η Μερτέιγ προτρέπει τον Βαλμόν να διαφθείρει την αθώα Σεσίλ ντε Βολάνζ πριν την πρώτη νύχτα του γάμου της, αλλά εκείνος έχει βάλει στο στόχαστρό του την ενάρετη και πανέμορφη Μαντάμ ντε Τουρβέλ.

Οι δύο αριστοκράτες επιδίδονται στυγνά σε ένα απάνθρωπο ψυχολογικό παιχνίδι, στο οποίο διακυβεύονται η φήμη και τα συναισθήματά τους. Όμως, στο τέλος, οι ισορροπίες θα αποδειχτούν υπερβολικά εύθραυστες, και το τίμημα θα είναι πολύ ακριβό για όλους.

Η ταινία: Ένα επιστολογραφικό μυθιστόρημα πάθους, διαφθοράς, μηχανορραφιών και προδοσίας που έχει μεταφερθεί και στον κινηματογράφο από κορυφαίους σκηνοθέτες, Ροζέ Βαντίμ, Στήβεν Φρήαρς, Μίλος Φορμαν. 

Η παράσταση: Οι «Επικίνδυνες σχέσεις» θα προβληθούν σε απευθείας μετάδοση από το φημισμένο βρετανικό θέατρο, στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στις 9:00 το βράδυ.

«Επικίνδυνες σχέσεις» στο Μέγαρο Μουσικής 

Σε απευθείας μετάδοση από το Donmar Warehouse

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου (21:00)

Με αγγλικούς υπότιτλους

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εισοδος 15 ευρώ, φοιτητικά 10 ευρώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.